Apelsinų pyragas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Labai mėgstu šį pyragą: vidutiniškai drėgnas, švelnus, citrusinio aromato! Mėgstantiems skanų sviestinį biskvitą patiks. Būtinai išbandykite gaminti apelsinų pyragą. Šis pyragas gaunasi labai oranžinis dėl biskvito žievelės ir virtų apelsinų sluoksnio. Į tešlą galite įdėti kakavos arba tarkuoto šokolado, tada gausite gražią šokoladinę tešlą. Tai puiki alternatyva tradiciniams grietinės ir sviesto pyragams.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Apelsinai4 vnt
-
Miltai175 gramai
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Želatina25 gramai
-
Vanilė1 žiupsnelis
-
Cukrus175 gramai (į biskvitą)
-
Cukrus175 gramai (į apelsinus)
-
Kepimo milteliai5 gramai
-
Aliejus275 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Apelsinus nuplaukite ir aštriu peiliu nuimkite labai ploną žievelės sluoksnį. Sumalkite trintuvu.
-
2. Kiekvieną apelsiną supjaustykite į 2 dalis ir išspauskite iš jų sultis. Tada supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite cukrų.
-
Reklama
-
3. Uždenkite dangčiu, dėkite apelsinus ant viryklės, troškinkite 30-40 minučių, kol pradės išsiskirti likusios sultys.
-
4. Kiaušinius plakite mikseriu, tada suberkite cukrų ir plakite iki tirštų putų.
-
Reklama
-
5. Sudėkite minkštą sviestą ir vanilę. Plakite mišinį mažiausiai 5 minutes.
-
6. Miltus persijokite, kad jie būtų prisotinti deguonies. Suberkite juos ir kepimo miltelius į maišytuvo dubenį, viską sumaišykite su sviestu ir kiaušiniais.
-
Reklama
-
7. Į tešlą suberkite apelsino žievelę ir pradėkite maišyti. Palaipsniui supilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė.
-
8. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Supilkite į ją tešlą ir paskirstykite. Formą pašaukite į šaltą orkaitę, įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite 40 minučių.
-
Reklama
-
9. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu 10 minučių. Tada supilkite į išspaustas apelsinų sultis ir troškinkite, kol ištirps. Nevirkite.
-
10. Troškintus apelsinus sutrinkite trintuvu ir supilkite į apelsinų sultis. Išmaišykite.
-
Reklama
-
11. Apelsinų įdarą lygiu sluoksniu paskleiskite ant atvėsusio biskvito. Rezultatas – neįtikėtinai aromatingas ir apetitą keliantis pyragas su subtiliu biskvitu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama