Apelsinų pyragas

Apelsinų pyragas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Labai mėgstu šį pyragą: vidutiniškai drėgnas, švelnus, citrusinio aromato! Mėgstantiems skanų sviestinį biskvitą patiks. Būtinai išbandykite gaminti apelsinų pyragą. Šis pyragas gaunasi labai oranžinis dėl biskvito žievelės ir virtų apelsinų sluoksnio. Į tešlą galite įdėti kakavos arba tarkuoto šokolado, tada gausite gražią šokoladinę tešlą. Tai puiki alternatyva tradiciniams grietinės ir sviesto pyragams.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Apelsinai
    4 vnt
  • Miltai
    175 gramai
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Želatina
    25 gramai
  • Vanilė
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    175 gramai (į biskvitą)
  • Cukrus
    175 gramai (į apelsinus)
  • Kepimo milteliai
    5 gramai
  • Aliejus
    275 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Apelsinus nuplaukite ir aštriu peiliu nuimkite labai ploną žievelės sluoksnį. Sumalkite trintuvu.
    1. Apelsinus nuplaukite ir aštriu peiliu nuimkite labai ploną žievelės sluoksnį. Sumalkite trintuvu.
  • Kiekvieną apelsiną supjaustykite į 2 dalis ir išspauskite iš jų sultis. Tada supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite cukrų.
    2. Kiekvieną apelsiną supjaustykite į 2 dalis ir išspauskite iš jų sultis. Tada supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite cukrų.
  • Reklama
  • Uždenkite dangčiu, dėkite apelsinus ant viryklės, troškinkite 30-40 minučių, kol pradės išsiskirti likusios sultys.
    3. Uždenkite dangčiu, dėkite apelsinus ant viryklės, troškinkite 30-40 minučių, kol pradės išsiskirti likusios sultys.
  • Kiaušinius plakite mikseriu, tada suberkite cukrų ir plakite iki tirštų putų.
    4. Kiaušinius plakite mikseriu, tada suberkite cukrų ir plakite iki tirštų putų.
  • Reklama
  • Sudėkite minkštą sviestą ir vanilę. Plakite mišinį mažiausiai 5 minutes.
    5. Sudėkite minkštą sviestą ir vanilę. Plakite mišinį mažiausiai 5 minutes.
  • Miltus persijokite, kad jie būtų prisotinti deguonies. Suberkite juos ir kepimo miltelius į maišytuvo dubenį, viską sumaišykite su sviest...
    6. Miltus persijokite, kad jie būtų prisotinti deguonies. Suberkite juos ir kepimo miltelius į maišytuvo dubenį, viską sumaišykite su sviestu ir kiaušiniais.
  • Reklama
  • Į tešlą suberkite apelsino žievelę ir pradėkite maišyti. Palaipsniui supilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Tešla turi gautis kaip tiršta ...
    7. Į tešlą suberkite apelsino žievelę ir pradėkite maišyti. Palaipsniui supilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Supilkite į ją tešlą ir paskirstykite. Formą pašaukite į šaltą orkaitę,...
    8. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Supilkite į ją tešlą ir paskirstykite. Formą pašaukite į šaltą orkaitę, įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite 40 minučių.
  • Reklama
  • Želatiną užpilkite šiltu vandeniu 10 minučių. Tada supilkite į išspaustas apelsinų sultis ir troškinkite, kol ištirps. Nevirkite.
    9. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu 10 minučių. Tada supilkite į išspaustas apelsinų sultis ir troškinkite, kol ištirps. Nevirkite.
  • Troškintus apelsinus sutrinkite trintuvu ir supilkite į apelsinų sultis. Išmaišykite.
    10. Troškintus apelsinus sutrinkite trintuvu ir supilkite į apelsinų sultis. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Apelsinų įdarą lygiu sluoksniu paskleiskite ant atvėsusio biskvito. Rezultatas – neįtikėtinai aromatingas ir apetitą keliantis pyragas su...
    11. Apelsinų įdarą lygiu sluoksniu paskleiskite ant atvėsusio biskvito. Rezultatas – neįtikėtinai aromatingas ir apetitą keliantis pyragas su subtiliu biskvitu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai