Apelsinų pyragas

Apelsinų pyragas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Labai mėgstu šį pyragą: vidutiniškai drėgnas, švelnus, citrusinio aromato! Mėgstantiems skanų sviestinį biskvitą patiks. Būtinai išbandykite gaminti apelsinų pyragą. Šis pyragas gaunasi labai oranžinis dėl biskvito žievelės ir virtų apelsinų sluoksnio. Į tešlą galite įdėti kakavos arba tarkuoto šokolado, tada gausite gražią šokoladinę tešlą. Tai puiki alternatyva tradiciniams grietinės ir sviesto pyragams.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Apelsinai
    4 vnt
  • Miltai
    175 gramai
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Želatina
    25 gramai
  • Vanilė
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    175 gramai (į biskvitą)
  • Cukrus
    175 gramai (į apelsinus)
  • Kepimo milteliai
    5 gramai
  • Aliejus
    275 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Apelsinus nuplaukite ir aštriu peiliu nuimkite labai ploną žievelės sluoksnį. Sumalkite trintuvu.
    1. Apelsinus nuplaukite ir aštriu peiliu nuimkite labai ploną žievelės sluoksnį. Sumalkite trintuvu.
  • Kiekvieną apelsiną supjaustykite į 2 dalis ir išspauskite iš jų sultis. Tada supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite cukrų.
    2. Kiekvieną apelsiną supjaustykite į 2 dalis ir išspauskite iš jų sultis. Tada supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite cukrų.
  • Reklama
  • Uždenkite dangčiu, dėkite apelsinus ant viryklės, troškinkite 30-40 minučių, kol pradės išsiskirti likusios sultys.
    3. Uždenkite dangčiu, dėkite apelsinus ant viryklės, troškinkite 30-40 minučių, kol pradės išsiskirti likusios sultys.
  • Kiaušinius plakite mikseriu, tada suberkite cukrų ir plakite iki tirštų putų.
    4. Kiaušinius plakite mikseriu, tada suberkite cukrų ir plakite iki tirštų putų.
  • Reklama
  • Sudėkite minkštą sviestą ir vanilę. Plakite mišinį mažiausiai 5 minutes.
    5. Sudėkite minkštą sviestą ir vanilę. Plakite mišinį mažiausiai 5 minutes.
  • Miltus persijokite, kad jie būtų prisotinti deguonies. Suberkite juos ir kepimo miltelius į maišytuvo dubenį, viską sumaišykite su sviest...
    6. Miltus persijokite, kad jie būtų prisotinti deguonies. Suberkite juos ir kepimo miltelius į maišytuvo dubenį, viską sumaišykite su sviestu ir kiaušiniais.
  • Reklama
  • Į tešlą suberkite apelsino žievelę ir pradėkite maišyti. Palaipsniui supilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Tešla turi gautis kaip tiršta ...
    7. Į tešlą suberkite apelsino žievelę ir pradėkite maišyti. Palaipsniui supilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Supilkite į ją tešlą ir paskirstykite. Formą pašaukite į šaltą orkaitę,...
    8. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Supilkite į ją tešlą ir paskirstykite. Formą pašaukite į šaltą orkaitę, įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite 40 minučių.
  • Reklama
  • Želatiną užpilkite šiltu vandeniu 10 minučių. Tada supilkite į išspaustas apelsinų sultis ir troškinkite, kol ištirps. Nevirkite.
    9. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu 10 minučių. Tada supilkite į išspaustas apelsinų sultis ir troškinkite, kol ištirps. Nevirkite.
  • Troškintus apelsinus sutrinkite trintuvu ir supilkite į apelsinų sultis. Išmaišykite.
    10. Troškintus apelsinus sutrinkite trintuvu ir supilkite į apelsinų sultis. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Apelsinų įdarą lygiu sluoksniu paskleiskite ant atvėsusio biskvito. Rezultatas – neįtikėtinai aromatingas ir apetitą keliantis pyragas su...
    11. Apelsinų įdarą lygiu sluoksniu paskleiskite ant atvėsusio biskvito. Rezultatas – neįtikėtinai aromatingas ir apetitą keliantis pyragas su subtiliu biskvitu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai