Agurkų salotos su pipirais ir svogūnais žiemai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
9 val.
Apie receptą
Puikus žiemos patiekalas – agurkų salotos su pipirais ir svogūnais. Jos patiks jums ir jūsų svečiams. Jei mėgstate vitaminų turinčias daržovių salotas, tuomet agurkų, pipirų ir svogūnų salotų receptas kaip tik jums. Marinuotų daržovių skoniu galėsite mėgautis bet kokiu oru ir šaltuoju metų laiku. Receptui naudojau aitriąsias čili paprikas, kurios puikiai pabrėžia marinuotų agurkų skonį. Jei nevalgote aštrių salotų, čili paprikas pakeiskite įprastomis paprikomis pagal savo skonį.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai800 gramų
-
Druska20 gramų
-
Čili pipirai0,5 vnt
-
Cukrus5 gramai
-
Augalinis aliejus50 gramų
-
Actas40 gramų (9%)
-
Svogūnas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galiukus ir supjaustykite pusžiedžiais salotoms.
-
Reklama
-
3. Nulupkite svogūną, nuplaukite čili pipirą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o čili pipirą – žiedais.
-
4. Į puodą sudėkite visas reikalingas daržoves.
-
Reklama
-
5. Įberkite druskos ir cukraus.
-
6. Supilkite aliejų ir actą. Sumaišykite salotas ir palikite marinuotis 30–40 minučių ant stalo.
-
Reklama
-
7. Troškinkite salotas 20–25 minutes ant vidutinės ugnies, kol agurkai suminkštės. Troškinimo metu agurkų tūris sumažės, o marinato – skysčio – padaugės.
-
8. Paruoštas salotas sudėkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius.
-
Reklama
-
9. Užsukite dangtelius ir uždenkite šilta antklode. Iš šios porcijos išeis 0,8 litro paruoštų salotų.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama