Agurkai su sausa adžika žiemai
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
8 val.
Apie receptą
Pagal šį receptą paruošti agurkai būna traškūs, kvapnūs ir vidutiniškai aštrūs. Jie paruošiami greitai ir be sterilizacijos. Išbandyk! Agurkai su sausa adžika žiemai bus paruošti per 1,5–2 mėnesius. Laikymui geriau dėti į rūsį arba kitoje tamsioje, vėsioje vietoje. Jei norite, į stiklainius galite įdėti kitų žolelių ir česnako.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Druska2 šaukštai (su kaupu)
-
Cukrus200 gramų
-
Kaukazo adžika1 šaukštas (sausas)
-
Vanduo1,5 litro
-
Krapai1 vnt
-
Krienų lapai1 vnt
-
Serbentų lapai3 vnt
-
Actas 9%200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Agurkus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-6 valandoms.
-
2. Stiklainius gerai išplaukite soda ir perpilkite verdančiu vandeniu. Į stiklainius sudėkite švarius serbentų lapus, krienus ir krapų šakeles.
-
Reklama
-
3. Agurkus kruopščiai nuplaukite, nupjaukite galiukus ir sandariai sudėkite į paruoštus stiklainius. Ant viršaus uždėkite lapus.
-
4. Stiklainius su agurkais užpilkite karštu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Į puodą suberkite cukrų, druską ir sausą adžiką. Supilkite vandenį ir užvirinkite. Virkite sūrymą 5 minutes, tada supilkite actą.
-
6. Iš stiklainių nupilkite vandenį ir užpilkite sūrymu, uždarykite išvirtus dangteliais ir apversdami apvyniokite, kol atvės.
-
Reklama
-
7. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama