Agurkai su morkų viršūnėmis žiemai

Agurkai su morkų viršūnėmis žiemai

4 (2 įvertinimai)

1 Porcija
4 val.

Apie receptą

Daugelis iniciatyvių virėjų vietoj petražolių naudoja morkų viršūnes. Jomis ruošia ir pasiruošimus žiemai. Ryškus pavyzdys yra siūlomas marinuotų agurkų receptas. Siūlomą preparatą geriau ruošti rugpjūčio pradžioje, kai morkų viršūnėlės jau sustiprėjusios ir susiformavusios. Ir patiekite ne anksčiau kaip po trijų mėnesių. Per šį laiką morkų viršūnėlės atskleis savo skonį ir išskirs eterinius aliejus. Tada agurkų skonis bus pikantiškas ir įdomus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    500 gramų
  • Vanduo
    500 mililitrų
  • Morkų viršūnėlės
    3~4 vnt (šakelės)
  • Actas
    50 mililitrų (9%)
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 šaukštas
  • Kvapieji pipirai
    3~4 vnt
  • Pipirų mišinys
    1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Stiklainius iš anksto sterilizuokite ir užvirinkite dangčius. Agurkus 2 valandas pamirkykite šaltame v...
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Stiklainius iš anksto sterilizuokite ir užvirinkite dangčius. Agurkus 2 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.
  • Nuplaukite morkų viršūnes. Nukratykite drėgmės perteklių. Nuimkite lapus nuo šakų.
    2. Nuplaukite morkų viršūnes. Nukratykite drėgmės perteklių. Nuimkite lapus nuo šakų.
  • Reklama
  • Pusę morkų lapų sudėkite į stiklainį. Nupjaukite agurkų galus. Agurkus sandariai sudėkite į stiklainį.
    3. Pusę morkų lapų sudėkite į stiklainį. Nupjaukite agurkų galus. Agurkus sandariai sudėkite į stiklainį.
  • Stiklainio turinį užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
    4. Stiklainio turinį užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, nupilkite vandenį.
    5. Pasibaigus laikui, nupilkite vandenį.
  • Vėl užpilkite verdančiu vandeniu ir vėl atvėsinkite iki kambario temperatūros.
    6. Vėl užpilkite verdančiu vandeniu ir vėl atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  • Reklama
  • Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite 500 ml. vandens. Sudėkite likusias morkų viršūnes. Užvirinkite.
    7. Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite 500 ml. vandens. Sudėkite likusias morkų viršūnes. Užvirinkite.
  • Įpilkite druskos, cukraus, kvapiųjų pipirų ir pipirų mišinio. Verdame 3 minutes nuo užvirimo momento.
    8. Įpilkite druskos, cukraus, kvapiųjų pipirų ir pipirų mišinio. Verdame 3 minutes nuo užvirimo momento.
  • Reklama
  • Nupilkite vandenį iš stiklainio. Supilkite actą, po to paruoštą marinatą. Užsukite stiklainį ir apverskite jį dangteliu žemyn. Apvyniokit...
    9. Nupilkite vandenį iš stiklainio. Supilkite actą, po to paruoštą marinatą. Užsukite stiklainį ir apverskite jį dangteliu žemyn. Apvyniokite jį antklode ir palikite taip atvėsti. Tada perkelkite ruošinius į saugojimo vietą.
  • Nurodytas ingredientų kiekis skaičiuojamas vienam 1 litro stiklainiui. Skanių jums ruošinių!
    10. Nurodytas ingredientų kiekis skaičiuojamas vienam 1 litro stiklainiui. Skanių jums ruošinių!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai