Agurkai savo sultyse žiemai

Agurkai savo sultyse žiemai

3.6 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šiandien siūlau jums labai įdomų agurkų marinavimo būdą – jie konservuoti savo sultyse! Agurkai kvapnūs, traškūs ir vidutiniškai aštrūs. Šis ingredientų kiekis skaičiuojamas 1 trijų litrų stiklainiui arba 3 stiklainiams po 1 litrą. Agurkų sultims galite naudoti agurkus, kurie prarado išvaizdą: pernokę, negražios formos arba su defektais. Tada agurkų minkštimas gali būti naudojamas sriuboms ar padažams gaminti.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    3 kilogramai (1,5 kg – sveiki, 1,5 kg – agurkų sultims)
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Krieno lapelis
    1 vnt
  • Krapai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    1~2 vnt
  • Pipirų žirneliai
    3~5 vnt
  • Serbentų lapai
    pagal skonį
  • Druska
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Agurkus nuplaukite ir pamirkykite šaltame vandenyje 1-2 valandas. Tada nupilkite vandenį, nusausinkite agurkus.
    2. Agurkus nuplaukite ir pamirkykite šaltame vandenyje 1-2 valandas. Tada nupilkite vandenį, nusausinkite agurkus.
  • Reklama
  • Dalį agurkų sutarkuokite stambia tarka arba perkoškite per mėsmalę. Įberkite druskos ir palikite 15 minučių.
    3. Dalį agurkų sutarkuokite stambia tarka arba perkoškite per mėsmalę. Įberkite druskos ir palikite 15 minučių.
  • Į Sterilizuotus stiklainius suberkite prieskonius: krienų ir serbentų lakštą, lauro lapą, krapus, smulkintą česnaką ir pipirų žirnelius.
    4. Į Sterilizuotus stiklainius suberkite prieskonius: krienų ir serbentų lakštą, lauro lapą, krapus, smulkintą česnaką ir pipirų žirnelius.
  • Reklama
  • Visus agurkus sandariai sudėkite į stiklainį.
    5. Visus agurkus sandariai sudėkite į stiklainį.
  • Tada suberkite tarkuotus agurkus. Uždarytą stiklainį pakratykite taip, kad skystis visiškai apsemtų visus agurkus.
    6. Tada suberkite tarkuotus agurkus. Uždarytą stiklainį pakratykite taip, kad skystis visiškai apsemtų visus agurkus.
  • Reklama
  • Gerų pasiruošimų!
    7. Gerų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai