Agrastų želė žiemai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Norite išsaugoti sveikas ir skanias uogas ištisus metus? Tuomet siūlau jums gana paprastą agrastų želė receptą žiemai. Būtinai išbandykite šį natūralų ir tokį apetitą keliantį delikatesą. Tai klasikinis agrastų želė receptas žiemai, bet jei pageidaujate, galite įdėti ir kitų uogų pagal skonį. Cukraus kiekį galima šiek tiek sumažinti, jei agrastai labai prinokę ir saldūs. Ši želė bus ne tik skanus ir natūralus skanėstas, bet ir imunitetą stiprinantis gėrimas žiemą.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agrastai1 kilogramas
-
Cukrus1 kilogramas
-
Vanduo500 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia uogas reikia kruopščiai nuplauti ir šiek tiek nusausinti. Mažomis žirklėmis nupjaukite kotelius iš abiejų pusių ir sudėkite agrastus į puodą arba uogienės indą.
-
2. Įpilkite vandens ir padėkite uogas ant ugnies. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kartkartėmis švelniai pamaišydami, kad per daug nepažeistumėte uogų. Jei norite, galite naudoti iš anksto sutrintas uogas.
-
Reklama
-
3. Po 15 minučių galite įberti cukraus ir vėl atsargiai išmaišyti. Įbėrus cukrų, stenkitės neužvirti uogienės (arba, kraštutiniu atveju, nukelkite ją nuo ugnies porai minučių).
-
4. Virkite, kol ji pradės šiek tiek tirštėti. Vidutiniškai nuo 7 iki 20 minučių.
-
Reklama
-
5. Iš anksto paruoškite stiklainius. Kruopščiai išplaukite, sterilizuokite ir laikykite šiltai. Nuimkite paruoštą uogienę nuo ugnies, palikite 3–5 minutėms ir supilkite į šiltus stiklainius.
-
6. Ši želė taip pat gerai laikosi šaldytuve, tad jei jos dar liks, ne bėda. Atvėsus galite ją supilti į švarų stiklainį ir uždengti dangteliu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama