Agrastų uogienė su imbieru
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
7 val.
Apie receptą
Agrastų uogienė malonaus saldžiarūgščio skonio, bet ne išraiškingo aromato. Bet jei norite, kad uogienė būtų pikantiškesnė ir įdomesnė, gamindami įdėkite imbiero. Tokią agrastų uogienę reikia laikyti sausoje, tamsioje vietoje. Tam tinka rūsys, bet puikiai tiks ir bute. Uogienė tinka patiekti sūrio pyragus ar blynus, gerti arbatą ar dėti į kepinius.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agrastai300 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Imbieras (mažas gabalėlis)1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir pašalinkite uodegas.
-
2. Kiekvieną uogą keliose vietose subadykite dantų krapštuku. Agrastus suberkite į storadugnį puodą ir pabarstykite cukrumi. Viską palikite 12 valandų, kad uogos išsiskirtų sultys.
-
Reklama
-
3. Puodą pastatykite ant mažos ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę 10 minučių maišydami ir pašalindami putas. Imbierą sutarkuokite ir sudėkite į uogienę, išmaišykite.
-
4. Virkite uogienę dar 20 minučių, paruoštą uogienę išpilstykite į karštus, sterilizuotus stiklainius, užsukite ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis. Leiskite uogienei visiškai atvėsti, apverskite ir laikykite.
-
Reklama
-
5. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama