Bulvių zrazai su šonine
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Bulvių zrazai yra greitas ir skanus patiekalas visai šeimai, kurį gali pagaminti net pradedanti šeimininkė. O jei į juos įdėsite šoninės, tada sėkmė garantuota. Šviežios daržovės ir žolelės puikiai tiks prie bulvių zrazų su šonine. Juos galima patiekti ir su aštriu pomidorų padažu. Jei bulvių tešla pasirodė vandeninga, įpilkite šiek tiek išsijotų miltų iki norimos konsistencijos. Jei pageidaujama, zrazus galima apvolioti miltuose arba džiūvėsėliuose.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės300 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Šoninė60 gramų
-
Kietasis sūris60 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Surinkite visus ingredientus, kurių reikia.
-
2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir virkite ant vidutinės ugnies pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Kruopščiai nusausinkite sultis, jei bulvės vandeningos, šiek tiek padžiovinkite ant silpnos ugnies, kad išgaruotų likęs skystis. Sutrinkite bulves į vientisą košę ir leiskite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
3. Sūrį sutarkuokite ir sudėkite į puodą su bulvių koše.
-
4. Į puodą įmuškite kiaušinio trynį. Viską išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti.
-
Reklama
-
5. Šoninę smulkiai supjaustykite, sudėkite į keptuvę. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir viską maišydami pakepinkite 5-7 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
-
6. Į bulvių košę sudėkite keptą šoninę su svogūnu ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Drėgnomis rankomis suformuokite pailgą zrazą ir kepkite karštame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama