Žuvis pataluose orkaitėje

Žuvis pataluose orkaitėje

5 (3 įvertinimai)

4-6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Tai puikus patiekalas kasdienei vakarienei ar nedidelei šventei. Sultinga ir aromatinga žuvis su daržovėmis ir bulvių košės „patalu“ – na, kas tokio dalyko atsisakytų? Net jei nemėgstate žuvies, šis patiekalas turėtų patikti! Įprastos menkės ir rūkytos lašišos derinys yra nuostabus tandemas gerąja prasme, patikėkite manimi. O daržoves šiam patiekalui galite rinktis pagal savo skonį. Aš jums sakau, kaip kepti žuvį pataluose orkaitėje. Net jei nesate didelis žuvies patiekalų mėgėjas, tai jums tikrai patiks. Sultinga žuvis, daržovės ir bulvių košė su lengva plutele... šis skanus ir sotus patiekalas netgi vertas šventinio stalo.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Menkės filė
    200~300 gramų (arba bet kokia kita žuvis)
  • Lašiša
    200 gramų (šaltai rūkyta)
  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Morkos
    1~2 vnt
  • Salierai
    2 vnt
  • Paprika
    1 vnt (maža)
  • Petražolės
    30 gramų
  • Sviestas
    30 gramų
  • Kietasis sūris
    150 gramų
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Muskato riešutas
    2 žiupsneliai (maltas)
  • Druska
    1,5 arbatinio šaukštelio (pagal skonį)
  • Malti juodieji pipirai
    2~3 žiupsneliai (pagal skonį)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia nulupkite ir išvirkite bulves, tada paruoškite bulvių košę su pienu ir muskato riešutu. Tik nepadarykite per minkštos.
    1. Pirmiausia nulupkite ir išvirkite bulves, tada paruoškite bulvių košę su pienu ir muskato riešutu. Tik nepadarykite per minkštos.
  • Šiam patiekalui galite naudoti bet kokią žuvies filė: polaką, jūrų lydeką, menkes. Žuvį supjaustykite mažais gabalėliais.
    2. Šiam patiekalui galite naudoti bet kokią žuvies filė: polaką, jūrų lydeką, menkes. Žuvį supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Daržoves nulupkite ir stambiai sumalkite. Arba morkas galima sutarkuoti stambia tarka, salierą – plonais griežinėliais, o papriką – smulk...
    3. Daržoves nulupkite ir stambiai sumalkite. Arba morkas galima sutarkuoti stambia tarka, salierą – plonais griežinėliais, o papriką – smulkiais kubeliais. Kepimo formą ištepkite sviestu, dėkite daržoves. Suberkite stambia tarka sutarkuotą sūrį. Pusę sūrio galite palikti ant viršaus pabarstyti prieš kepant.
  • Suberkite smulkiai supjaustytas petražoles, citrinos žievelę.
    4. Suberkite smulkiai supjaustytas petražoles, citrinos žievelę.
  • Reklama
  • Sudedame žuvies gabaliukus, apšlakstome žuvį citrinos sultimis. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.
    5. Sudedame žuvies gabaliukus, apšlakstome žuvį citrinos sultimis. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.
  • Ir išmaišykite, bet visus ingredientus galite sukrauti sluoksniais.
    6. Ir išmaišykite, bet visus ingredientus galite sukrauti sluoksniais.
  • Reklama
  • O dabar gaminame „patalus“. Žuvį ir daržoves uždenkite bulvių koše.
    7. O dabar gaminame „patalus“. Žuvį ir daržoves uždenkite bulvių koše.
  • Išdėliokite košę gražiu ir lygiu sluoksniu. Jei norite sūrio plutos, pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
    8. Išdėliokite košę gražiu ir lygiu sluoksniu. Jei norite sūrio plutos, pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
  • Reklama
  • Ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių, kol apskrus. Išimame patiekalą iš orkaitės, leidžiame porą minučių pabūt...
    9. Ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių, kol apskrus. Išimame patiekalą iš orkaitės, leidžiame porą minučių pabūti- ir galima patiekti ant stalo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai