Žuvies sriuba

Žuvies sriuba

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Žuvies sriuba galima ruošti tiek iš upių, tiek iš jūros žuvų. Iš jūros ešerių sriuba yra labai skani, nes ši žuvis yra sveika ir nekaloringa. Atkreipkite dėmesį į receptą! Norint paruošti skanią žuvies sriubą iš jūros ešerių, pirmiausia reikia išvirti sultinį iš žuvies kaulų, o tik tada dėti daržoves, žuvies filė ir prieskonius. Sriuba gaunasi nekaloringa ir sveika, turėtų patikti jūros žuvies sriubos mėgėjams.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jūros ešeriai
    600 gramų
  • Bulvės
    400 gramų
  • Svogūnai
    50 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Saliero stiebas
    30 gramų
  • Pomidorai
    150 gramų
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Petražolės ir krapai
    20 gramų
  • Vanduo
    1,8 litro
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus žuvies sriubai virti. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, bulves ir morkas.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus žuvies sriubai virti. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, bulves ir morkas.
  • Jūros ešerius nulupkite, atsargiai išimkite vidų, stengdamiesi nesutraiškyti tulžies, išpjaukite žiaunas. Nuplaukite skerdeną po tekančiu...
    2. Jūros ešerius nulupkite, atsargiai išimkite vidų, stengdamiesi nesutraiškyti tulžies, išpjaukite žiaunas. Nuplaukite skerdeną po tekančiu vandeniu. Atskirkite filė nuo kaulų, nupjaukite šonkaulius.
  • Reklama
  • Į 2,5 litro talpos puodą sudėkite jūros ešerio galvą, uodegą, stuburą ir kaulus. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, užpilkite vandeniu...
    3. Į 2,5 litro talpos puodą sudėkite jūros ešerio galvą, uodegą, stuburą ir kaulus. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, užpilkite vandeniu ir virkite sultinį ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
  • Kaulus gaudykite kiaurasamčiu, atskirkite mėsą, jos dažnai būna gana daug ir tiesiog gaila užvirus sultiniui išmesti su kaulais.
    4. Kaulus gaudykite kiaurasamčiu, atskirkite mėsą, jos dažnai būna gana daug ir tiesiog gaila užvirus sultiniui išmesti su kaulais.
  • Reklama
  • Sultinį perkoškite per sietelį, suberkite į jį pjaustytas bulves ir morkas. Virkite daržoves 10 minučių.
    5. Sultinį perkoškite per sietelį, suberkite į jį pjaustytas bulves ir morkas. Virkite daržoves 10 minučių.
  • Po kurio laiko peiliu persmeigti porą bulvių griežinėlių, ji turi būti pusiau išvirusi ir tik tada į sriubą dėti smulkintus pomidorus bei...
    6. Po kurio laiko peiliu persmeigti porą bulvių griežinėlių, ji turi būti pusiau išvirusi ir tik tada į sriubą dėti smulkintus pomidorus bei salierus. Virkite dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Jūros ešerio filė supjaustykite mažais gabalėliais, pridėkite ir kartu mėsą, kuri buvo atskirta nuo kaulų. Įdėkite lauro lapą, pagal skon...
    7. Jūros ešerio filė supjaustykite mažais gabalėliais, pridėkite ir kartu mėsą, kuri buvo atskirta nuo kaulų. Įdėkite lauro lapą, pagal skonį druskos ir pipirų, virkite ne ilgiau kaip 5 minutes.
  • Smulkiai supjaustykite šviežias žoleles, suberkite į ausį, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Palikite sriubą po dangčiu 10 minučių, kad a...
    8. Smulkiai supjaustykite šviežias žoleles, suberkite į ausį, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Palikite sriubą po dangčiu 10 minučių, kad atskleistų visi skoniai ir aromatai.
  • Reklama
  • Po kurio laiko ešerių sriubą išpilstykite porcijomis į lėkštes ir pakvieskite šeimą prie pietų stalo. Skanaus!
    9. Po kurio laiko ešerių sriubą išpilstykite porcijomis į lėkštes ir pakvieskite šeimą prie pietų stalo. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai