Žiedinių kopūstų salotos

Žiedinių kopūstų salotos

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Šios salotos gaminamos su žaliu žiediniu kopūstu, morkomis, agurkais, paprika, žolelėmis ir lengvu užpilu. Šiose salotose labai daug vitaminų, o tai svarbu bet kuriuo metų laiku. Štai paprastas žalių žiedinių kopūstų salotų receptas. Kopūstą padalinkite į žiedynus ir susmulkinkite, susmulkinkite daržoves ir prieskonines žoleles. Sumaišykite visus ingredientus salotų dubenyje ir pagardinkite salotas padažu. Laimingo gaminimo!

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žiediniai kopūstai
    200 gramų (viena galva)
  • Morkos
    1 vnt
  • Paprika
    1 vnt
  • Agurkas
    1 vnt
  • Petražolės, krapai, svogūnų laiškai
    pagal skonį
  • Salierų šakelės
    2~3 vnt
  • Saulėje džiovinti pomidorai
    2~3 vnt (nebūtina)
  • Citrina
    1 vnt (sultys)
  • Sezamų sėklų pasta
    2.5 šaukšto
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kopūstą nuplaukite, suskirstykite į žiedynus ir sudėkite į dubenį arba trintuvą.
    1. Kopūstą nuplaukite, suskirstykite į žiedynus ir sudėkite į dubenį arba trintuvą.
  • Susmulkinkite iki vientisos masės, tačiau išlaikant kopūsto struktūrą.
    2. Susmulkinkite iki vientisos masės, tačiau išlaikant kopūsto struktūrą.
  • Reklama
  • Daržoves nulupkite ir nuplaukite. Smulkiai supjaustykite pusę agurko, morką, papriką, petražoles ir kelias šakeles svogūnų laiškų, o jei ...
    3. Daržoves nulupkite ir nuplaukite. Smulkiai supjaustykite pusę agurko, morką, papriką, petražoles ir kelias šakeles svogūnų laiškų, o jei naudojate, supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus.
  • Į didelį dubenį sumeskite žiedinius kopūstus ir pjaustytas daržoves.
    4. Į didelį dubenį sumeskite žiedinius kopūstus ir pjaustytas daržoves.
  • Reklama
  • Į trintuvo dubenį sudėkite pusę agurko, salierą, krapus, pirmiausia supjaustykite gabalėliais. Išspauskite ten vienos citrinos sultis ir ...
    5. Į trintuvo dubenį sudėkite pusę agurko, salierą, krapus, pirmiausia supjaustykite gabalėliais. Išspauskite ten vienos citrinos sultis ir įdėkite sezamų sėklų pastos. Jei neturite pastos, tiks ir sezamų aliejus – įpilkite 2-3 šaukštus. Viską išplakti, kol pasidarys tyrės padažas.
  • Gautu padažu pagardinkite salotas ir patiekite. Gero apetito!
    6. Gautu padažu pagardinkite salotas ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai