Žiedinių kopūstų humusas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Dalinuosi kalafioro humuso receptu. Tai lengvesnė klasikinio recepto versija. Jo skonis labai panašus į tradicinį variantą, tačiau šiek tiek mažiau kaloringas ir sunkus. Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip pasigaminti žiedinių kopūstų humusą. Šis receptas tinka tiek su šviežiais, tiek su šaldytais žiediniais kopūstais. Citrinų sulčių, aliejaus ir prieskonių kiekį geriausia pasirinkti pagal savo skonį. Humusas paruošiamas lengvai ir paprastai, puikiai tinka sumuštiniams ir daržovių gabalėliams.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žiediniai kopūstai300 gramų
-
Avinžirniai100 gramų (konservuoti arba virti)
-
Svogūnai1/2 vnt
-
Česnakai1 vnt
-
Citrina1/2 vnt
-
Alyvuogių aliejus3~4 šaukštai
-
Tahini2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai supjaustykite. Kepkite keptuvėje su aliejumi (2 šaukštai) iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Žiedinį kopūstą nuplaukite, surūšiuokite į žiedynus. Suberkite į pakepintus svogūnus ir česnakus, kepkite, kol suminkštės, apie 8-10 minučių uždengę.
-
4. Supilkite likusį alyvuogių aliejų ir avinžirnius, troškinkite dar porą minučių.
-
Reklama
-
5. Žiedinį kopūstą, svogūną, česnaką, avinžirnius, citrinos sultis ir tahini sutrinkite iki vientisos masės.
-
6. Paruoštą humusą pabarstykite smulkintomis žolelėmis, paprika ir pušies riešutais. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama