Žiedinių kopūstų humusas

Žiedinių kopūstų humusas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Dalinuosi kalafioro humuso receptu. Tai lengvesnė klasikinio recepto versija. Jo skonis labai panašus į tradicinį variantą, tačiau šiek tiek mažiau kaloringas ir sunkus. Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip pasigaminti žiedinių kopūstų humusą. Šis receptas tinka tiek su šviežiais, tiek su šaldytais žiediniais kopūstais. Citrinų sulčių, aliejaus ir prieskonių kiekį geriausia pasirinkti pagal savo skonį. Humusas paruošiamas lengvai ir paprastai, puikiai tinka sumuštiniams ir daržovių gabalėliams.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žiediniai kopūstai
    300 gramų
  • Avinžirniai
    100 gramų (konservuoti arba virti)
  • Svogūnai
    1/2 vnt
  • Česnakai
    1 vnt
  • Citrina
    1/2 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    3~4 šaukštai
  • Tahini
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai supjaustykite. Kepkite keptuvėje su aliejumi (2 šaukštai) iki auksinės rudos spalvos.
    2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai supjaustykite. Kepkite keptuvėje su aliejumi (2 šaukštai) iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Žiedinį kopūstą nuplaukite, surūšiuokite į žiedynus. Suberkite į pakepintus svogūnus ir česnakus, kepkite, kol suminkštės, apie 8-10 minu...
    3. Žiedinį kopūstą nuplaukite, surūšiuokite į žiedynus. Suberkite į pakepintus svogūnus ir česnakus, kepkite, kol suminkštės, apie 8-10 minučių uždengę.
  • Supilkite likusį alyvuogių aliejų ir avinžirnius, troškinkite dar porą minučių.
    4. Supilkite likusį alyvuogių aliejų ir avinžirnius, troškinkite dar porą minučių.
  • Reklama
  • Žiedinį kopūstą, svogūną, česnaką, avinžirnius, citrinos sultis ir tahini sutrinkite iki vientisos masės.
    5. Žiedinį kopūstą, svogūną, česnaką, avinžirnius, citrinos sultis ir tahini sutrinkite iki vientisos masės.
  • Paruoštą humusą pabarstykite smulkintomis žolelėmis, paprika ir pušies riešutais. Skanaus!
    6. Paruoštą humusą pabarstykite smulkintomis žolelėmis, paprika ir pušies riešutais. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai