Želė su grietine

Želė su grietine

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Želė su grietine – lengvas desertas puikiai nuotaikai. Želė skonis saldžiarūgštis. Džiovinti vaisiai, šviežios uogos ar kiviai puikiai atrodo su balta želė. Želė su grietine gali būti savaime neįprastas desertas. Šią tirštą baltą želė galite naudoti ir kaip želė pyrago sluoksnį. Gražiai atrodys torto formoje pagaminta želė su grietine. Įdomus sprendimas – porcijomis patiekti grietinės želė su vaisiais. Taip pat galite papuošti želė su grietinėle, uogomis ar tarkuotu šokoladu. Desertui naudokite riebią grietinę, tirštą ir visada šviežią. Jei norite, sureguliuokite saldumą pagal savo skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grietinė
    250 gramų (15
  • Cukrus
    50 gramų
  • Želatina
    13 gramų
  • Želatina
    4 šaukštai
  • Uogos
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Želatiną užpilti šaltu virintu pienu ir palikti 30 minučių, kad išbrinktų.
    2. Želatiną užpilti šaltu virintu pienu ir palikti 30 minučių, kad išbrinktų.
  • Reklama
  • Į dubenį sudėkite grietinę ir suberkite cukrų. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
    3. Į dubenį sudėkite grietinę ir suberkite cukrų. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Želatiną ištirpinkite vandens vonelėje, atvėsinkite, supilkite į grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės.
    4. Želatiną ištirpinkite vandens vonelėje, atvėsinkite, supilkite į grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Supilkite grietinės mišinį į formeles ir šaldykite 3-4 valandas, kol sustings. Išimkite želė iš formelių, papuoškite ir patiekite.
    5. Supilkite grietinės mišinį į formeles ir šaldykite 3-4 valandas, kol sustings. Išimkite želė iš formelių, papuoškite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai