Želė iš grietinės ir varškės

Želė iš grietinės ir varškės

4.4 (5 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šios skanios želė skonis yra labai subtilus ir minkštas, jums tiesiog negali nepatikti. O jei grietinės ir varškės želė užpilsite mėgstama uogiene, gausite puikų skanėstą. Kaip ir daugelis iš mūsų, vaikystėje mėgau eksperimentuoti ir dažnai pati ruošdavau įvairiausius saldumynus, o šią želė iš grietinės ir varškės namuose gaminau vieną pirmųjų. Apskritai receptas tikrai toks paprastas, kad su juo susidoroti gali absoliučiai bet kas, net ir vaikas. Todėl, jei norite pamaloninti savo šeimą puikiu skanėstu, siūlau išbandyti šį paprastą želė iš grietinės ir varškės receptą. Jei šį skanėstą šiek tiek papuošite sirupu, uogiene ir šviežiais vaisiais, jis atrodys puikiai.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    180 gramų
  • Grietinė
    4 šaukštai
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Valgomoji želatina
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Uogienė arba sirupas
    Skonis (patiekimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia želatiną išmirkome pagal instrukcijas ant pakuotės.
    1. Pirmiausia želatiną išmirkome pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Kol želatina brinksta, varškėje ištirpiname cukrų, atskirai išplakame grietinę, tada varškės masę sumaišome su plakta grietine.
    2. Kol želatina brinksta, varškėje ištirpiname cukrų, atskirai išplakame grietinę, tada varškės masę sumaišome su plakta grietine.
  • Reklama
  • Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje (arba mikrobangų krosnelėje), kol granulės visiškai ištirps, tada želatiną sumaišykite...
    3. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje (arba mikrobangų krosnelėje), kol granulės visiškai ištirps, tada želatiną sumaišykite su varškės ir grietinės mase.
  • Gautą mišinį sudėkite į formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol želė visiškai sukietės.
    4. Gautą mišinį sudėkite į formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol želė visiškai sukietės.
  • Reklama
  • Po 30-40 minučių želė turi būti paruošta, todėl atsargiai išimame ją iš formelių, užpilame uogiene ar sirupu ir patiekiame skanėstą ant s...
    5. Po 30-40 minučių želė turi būti paruošta, todėl atsargiai išimame ją iš formelių, užpilame uogiene ar sirupu ir patiekiame skanėstą ant stalo. Gero apetito visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.4/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai