Zefyrų tortas be kepimo
5 (3 įvertinimai)
1 Porcija
3 val.
Apie receptą
Ar norite pagaminti nuostabiai subtilų desertą? Jūsų dėmesiui tortas iš zefyrų be kepimo. Lengvos tekstūros kremo ir vaisių suflė, puikus tortas visai šeimai. Zefyrus daugelis laiko mažiausiai kaloringu saldumynu. Štai kodėl idėja iš jo pagaminti desertą atrodo labai sėkminga. O jei į zefyrų tortą įdėsite daugiau vaisių be kepimo, toks desertas taps ne tik neįtikėtinai skanus, bet ir sveikas. Jais galite pavaišinti ne tik savo šeimą, bet ir paruošti šventiniam stalui.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Zefyras300 gramų
-
Grietinėlė250 gramų
-
Cukrus50~100 gramų
-
Riešutai50~80 gramų
-
Braškės150 gramų
-
Kiviai150 gramų
-
Šokoladas arba cukruoti vaisiai20~40 gramų (papuošimui.)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Zefyrų torto gaminimo be kepimo receptas itin paprastas, su juo susidoros net pradedantysis virtuvėje. Pirmiausia turite paruošti visus reikalingus ingredientus. Be pagrindinio – zefyro, torto komponentus galima keisti savo nuožiūra ir pagal skonį.
-
2. Pirmas žingsnis – paruošti zefyrus. Jie turi būti supjaustyti plonais griežinėliais. Jei zefyras per minkštas, tuomet reikia paruošti dubenį verdančio vandens ir įmerkti į jį peilį. Karštu peiliu zefyrai supjaustomi sklandžiau ir greičiau.
-
Reklama
-
3. Supjaustytus zefyrus reikia surūšiuoti. Kol kas viršūnes reikia atidėti į šalį, jų prireiks viršutiniam torto sluoksniui.
-
4. Grietinėlę sumaišyti su cukrumi (galima naudoti cukraus pudrą) ir gerai išplakti.
-
Reklama
-
5. Ant paruoštos formos dugno vienu sluoksniu dėkite zefyrus. Sutepkite jį kremu įskaitant ir šonus.
-
6. Braškes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Jas galima pakeisti bet kokiomis kitomis uogomis ar konservuotais vaisiais. Ant zefyrų lygiu sluoksniu paskleiskite braškes.
-
Reklama
-
7. Riešutus nulupkite ir, jei norite, susmulkinkite iki vidutinio dydžio. Ant torto sudėkite riešutus, tolygiai paskirstydami juos ant paviršiaus.
-
8. Visą torto paviršių patepkite kremu.
-
Reklama
-
9. Išklokite zefyro sluoksnį ir švelniai, tik šiek tiek paspauskite rankomis, kad sluoksniai būtų tankesni.
-
10. Vėl šiek tiek kremo. Kivius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užtepkite kremo. Naminis zefyrų tortas be kepimo bus paruoštas, kai bus išdėstyti visi ingredientai. Kuo daugiau skirtingų vaisių bus naudojama, tuo tortas bus aukštesnis. Paskutinis sluoksnis turėtų būti išdėstytas viršūnes iš zefyrų. Baigus gaminti, tortas turi būti dedamas į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Prieš patiekdami galite papuošti bet kokiais vaisiais, šokoladu ar cukruotais vaisiais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama