Vyšninių pomidorų konservavimas žiemai

Vyšninių pomidorų konservavimas žiemai

4.6 (3 įvertinimai)

1-2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Nuo tada, kai šie mieli pomidorai pasirodė rinkoje, jie tapo labai populiarūs ir juos namų šeimininkės naudoja gamindamos įvairius patiekalus, daugiausia salotas, tačiau noriu papasakot kaip galima konservuoti vyšninius pomidorus žiemai.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vyšniniai pomidorai
    500 gramų (vieno litro stiklainio ingredientai)
  • Saldžiosios paprikos
    2 vnt
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Krienų lapai
    1~2 vnt
  • Vanduo
    1 litras
  • Actas 9%
    1/4 taurės
  • Cukrus
    7,5 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    2,5 šaukštelio
  • Šviežios petražolės
    30 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia, žinoma, turime nulupti uodegas ir kruopščiai nuplauti pomidorus.
    1. Pirmiausia, žinoma, turime nulupti uodegas ir kruopščiai nuplauti pomidorus.
  • Iš saldžiosios paprikos išvalome sėklas, nuplauname ir supjaustome išilgai juostelėmis.
    2. Iš saldžiosios paprikos išvalome sėklas, nuplauname ir supjaustome išilgai juostelėmis.
  • Reklama
  • Mes taip pat nuplauname žalumynus ir nulupame česnaką.
    3. Mes taip pat nuplauname žalumynus ir nulupame česnaką.
  • Iš anksto sterilizuokite stiklainius ir dangčius.
    4. Iš anksto sterilizuokite stiklainius ir dangčius.
  • Reklama
  • Kai sterilizacija baigsis, į stiklainius įdėkite krienų lapų, petražolių ir česnako (aš turiu 2  stiklainius 1/2 litro).
    5. Kai sterilizacija baigsis, į stiklainius įdėkite krienų lapų, petražolių ir česnako (aš turiu 2 stiklainius 1/2 litro).
  • Pusę stiklainio užpildome vyšniniais pomidorais.
    6. Pusę stiklainio užpildome vyšniniais pomidorais.
  • Reklama
  • Į stiklainio šonus dedame juostelėmis supjaustytą pipirą, o ant pomidorų dedame dar keletą petražolių šakelių.
    7. Į stiklainio šonus dedame juostelėmis supjaustytą pipirą, o ant pomidorų dedame dar keletą petražolių šakelių.
  • Vėl uždėkite pomidorus ant petražolių iki pat viršaus.
    8. Vėl uždėkite pomidorus ant petražolių iki pat viršaus.
  • Reklama
  • Įpilkite verdančio vandens į stiklainius ir palikite 15 minučių, neuždarykite. Tuo tarpu mes pasidarysime  marinatą. Įpilkite vandens į p...
    9. Įpilkite verdančio vandens į stiklainius ir palikite 15 minučių, neuždarykite. Tuo tarpu mes pasidarysime marinatą. Įpilkite vandens į puodą, įpilkite acto, druskos ir cukraus, padėkite ant ugnies ir užvirkite.
  • Atsargiai išpilkite vandenį iš stiklainių ir užpilkite pomidorus paruoštu marinatu, tada užsukite dangtelius. Stiklainius apverčiame aukš...
    10. Atsargiai išpilkite vandenį iš stiklainių ir užpilkite pomidorus paruoštu marinatu, tada užsukite dangtelius. Stiklainius apverčiame aukštyn, dangčiu į apačią, suvyniojame į šiltą antklodę ar rankšluostį ir paliekame, kol visiškai atvės, tada perkelkite jas į rūsį ar bet kurią kitą vėsią vietą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai