Vynas iš džiovintų vaisių

Vynas iš džiovintų vaisių

5 (1 įvertinimai)

12-20

Porcijos

71 d. 6 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Visada gaminome naminį vyną iš vynuogių. Dabar vynuogyno nėra. Bet yra ir kitų vaisių ir uogų! Todėl teko išbandyti variantą, kaip pasigaminti vyną iš džiovintų vaisių. Naminis vynas yra menas. Ne visi sugeba tai padaryti teisingai. O jei vyną padarysite neteisingai, tai išeis, žinote, actas. Žinoma, naudingas ir actas. Tačiau kvaila skirti tiek laiko ir pastangų jo paruošimui! Todėl ingredientai turi būti švieži ir nesugadinti, o senėjimo aplinka – tinkama. Daugelis draudžia ir taiso vyną. Taigi jis greičiau sunoksta ir tampa stipresnis.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
  • Reikalingi ingredientai:

  • Džiovinti vaisiai
    2 kilogramai
  • Vanduo
    5~6 litrai
  • Cukrus
    pagal skonį
  • Degtinė
    pagal skonį (arba mėnulio šviesa)
  • Kaip pagaminti
  • Naminiam vynui gaminti šį kartą naudosiu džiovintus vaisius. Aš pati juos išdžiovinau. Yra ir kapotų kriaušių, ir slyvų, ir džiovintų abr...
    1. Naminiam vynui gaminti šį kartą naudosiu džiovintus vaisius. Aš pati juos išdžiovinau. Yra ir kapotų kriaušių, ir slyvų, ir džiovintų abrikosų, ir, žinoma, obuolių. Nuplauname džiovintus vaisius, kaip ir kompotui.
  • Naudojame didelį puodą (arba 2, kad viskas tilptų). Džiovintus vaisius užpilkite 5-6 litrais šalto vandens, užvirinkite. Virkite ant silp...
    2. Naudojame didelį puodą (arba 2, kad viskas tilptų). Džiovintus vaisius užpilkite 5-6 litrais šalto vandens, užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies užvirus 30-40 minučių, kad gautųsi sodrus kompotas.
  • Kai kompotas išvirs, jį reikės supilti į švarų indą. Tai gali būti statinė, stiklainis ar butelis. Supilkite karštą skystį kartu su džiov...
    3. Kai kompotas išvirs, jį reikės supilti į švarų indą. Tai gali būti statinė, stiklainis ar butelis. Supilkite karštą skystį kartu su džiovintais vaisiais. Ten pridėkite neplautų razinų (pažodžiui 50 gramų). Gaukite geros kokybės razinų, kad jos nebūtų suteptos. Galite pridėti cukraus pagal skonį. Talpyklą dedame į tamsią vietą kambario temperatūroje. Rekomenduoju ant kaklo užsimauti ploną guminę pirštinę, vieną kartą perdurti pirštus adata. Taigi dujų perteklius išeis, o deguonis nepateks.
  • Po pusantro mėnesio nuimkite pirštinę ir paragaukite vyno. Jei nerūgsta, vadinasi, viskas vyksta kaip reikiant. Dabar reikia keletą kartų...
    4. Po pusantro mėnesio nuimkite pirštinę ir paragaukite vyno. Jei nerūgsta, vadinasi, viskas vyksta kaip reikiant. Dabar reikia keletą kartų perkošti vyną per marlę iki skaidrumo. Tada vyną dedame į šaltą vietą jau užkimštą. Galite įpilti degtinės arba moonshine (nebūtina). Tada vynas bus sustipresnis.
  • Užkimštas vynas turi būti gerai laikomas. Jis gali būti atidarytas kas 3-4 dienas, kad būtų pašalintas fermentacijos likutis. Tačiau vėsi...
    5. Užkimštas vynas turi būti gerai laikomas. Jis gali būti atidarytas kas 3-4 dienas, kad būtų pašalintas fermentacijos likutis. Tačiau vėsioje vietoje to neturėtų būti. Vynas bus paruoštas per mėnesį. Tačiau, kaip ir bet kurio vyno, laikui bėgant jo kokybė tik gerės. Laimingo vyno gaminimo!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai