Burokėlių troškinys su vištiena

Burokėlių troškinys su vištiena

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Burokėlių troškinys yra sotus, gardus, elegantiškas ir daugiau nei šiek tiek unikalus. Šis tikrai rudeninis troškinys pagamintas iš burokėlių, pomidorų ir vištienos, o visa tai apibarstytas kvapnia sūrio plutele. Atėjus rudeniui, burokėlių patiekalai tampa vieni populiariausių mūsų šeimoje. Mano kulinarijos knygoje jau pilna nemažai burokėlių receptų, nors anksčiau žinojau tik apie vinegretus, barščius ir silkes. Dabar gaminame burokėlių sriubas, salotas, įvairius troškinius ir kitus gardžius patiekalus. Šiandien pasidalinsiu burokėlių troškinio receptu, kuris taps sočia vakariene ar pietumis.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Burokėliai
    1 vnt
  • Vištienos krūtinėlė
    1 vnt
  • Svogūnai
    1/2 vnt
  • Pomidoras
    1 vnt
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Majonezas
    3 šaukštai
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Džiovintas bazilikas
    1 žiupsnelis
  • Vištienos prieskoniai
    2 žiupsneliai
  • Kietasis sūris
    50 gramų
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Džiūvėsėliai
    1/2 šaukšto
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Burokėlius išvirkite iš anksto, kol suminkštės. Priklausomai nuo jų dydžio, virkite 1–3 valand...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Burokėlius išvirkite iš anksto, kol suminkštės. Priklausomai nuo jų dydžio, virkite 1–3 valandas. Aš vidutinio dydžio burokėlį išviriau per 1,5 valandos. Taip pat iš anksto reikėtų išvirti vištienos krūtinėlę (arba iškepti orkaitėje).
  • Karščiui atsparų kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite nedideliu kiekiu džiūvėsėlių.
    2. Karščiui atsparų kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite nedideliu kiekiu džiūvėsėlių.
  • Reklama
  • Virtus burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais arba pusiau (apie 5-6 mm storio). Sudėkite burokėlius į formos dugną. Užpildykite t...
    3. Virtus burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais arba pusiau (apie 5-6 mm storio). Sudėkite burokėlius į formos dugną. Užpildykite tarpus mažais gabalėliais, kad dugnas būtų visiškai padengtas burokėliais.
  • Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomas. Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gaba...
    4. Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomas. Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su svogūnu. Pomidorą nulupkite (tam užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite porą minučių, įpjaukite kryžių ir nulupkite odelę) ir supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus sudėkite į vištieną ir gerai išmaišykite. Įberkite vištienos prieskonių, druskos ir pipirų pagal skonį. Dar kartą gerai išmaišykite. Mišinį paskleiskite ant burokėlių.
  • Reklama
  • Sumaišykite majonezą su grietine, sudėkite smulkintą česnaką, baziliką, druską ir pipirus. Išmaišykite. Užpilkite padažu troškinį.
    5. Sumaišykite majonezą su grietine, sudėkite smulkintą česnaką, baziliką, druską ir pipirus. Išmaišykite. Užpilkite padažu troškinį.
  • Ant viršaus užberkite smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Kepkite orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
    6. Ant viršaus užberkite smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Kepkite orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Patiekite karštą arba atvėsintą. Skanaus!
    7. Patiekite karštą arba atvėsintą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai