Vištienos šaltiena

Vištienos šaltiena

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Šaltiena - puikus pasirinkimas bet kokiai šventei. Ji paruošiamas daug greičiau nei tradicinė šaltiena, nes pridedamas želatinas, tačiau reikia laiko, kol sustings. Šaltienos gaminimas nereikalauja didelio meistriškumo ar daug laiko. Ją galima gaminti iš bet kokios mėsos, o greičiausiai paruošiama naudojant vištieną. Patiekiant šaltieną, galima papildyti garstyčiomis.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    500 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morka
    1 vnt
  • Sultinys
    1,3 litro
  • Želatina
    50 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Laurus
    1~2 lapeliai
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Morką nulupkite ir nuplaukite. Virimui galite naudoti bet kurią vištienos dalį, tačiau patogiausia gaminti...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Morką nulupkite ir nuplaukite. Virimui galite naudoti bet kurią vištienos dalį, tačiau patogiausia gaminti iš vištienos filė.
  • Želatiną užmerkite šaltame vandenyje ir palikite išbrinkti.
    2. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje ir palikite išbrinkti.
  • Reklama
  • Vištą uždėkite virti. Užvirkite ir nuimkite putas.
    3. Vištą uždėkite virti. Užvirkite ir nuimkite putas.
  • Svogūną ir morką sudėkite į puodą prie vištos.
    4. Svogūną ir morką sudėkite į puodą prie vištos.
  • Reklama
  • Palikite viską virti 1 valandą. Pagal skonį įberkite druskos, prieskonių ir lauro lapelį.
    5. Palikite viską virti 1 valandą. Pagal skonį įberkite druskos, prieskonių ir lauro lapelį.
  • Iš sultinio išimkite vištą. Patį sultinį perkoškite ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, maišykite, kol visiškai ištirps.
    6. Iš sultinio išimkite vištą. Patį sultinį perkoškite ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, maišykite, kol visiškai ištirps.
  • Reklama
  • Vištieną šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.
    7. Vištieną šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.
  • Šaltieną galite pilti į bet kokius indus. Ant dugno dėkite virtos morkos griežinėlių. Galima pabarstyti šiek tiek žalumynų.
    8. Šaltieną galite pilti į bet kokius indus. Ant dugno dėkite virtos morkos griežinėlių. Galima pabarstyti šiek tiek žalumynų.
  • Reklama
  • Sudėkite supjaustytą vištieną.
    9. Sudėkite supjaustytą vištieną.
  • Užpilkite viską sultiniu ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
    10. Užpilkite viską sultiniu ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
  • Reklama
  • Paruoštą šaltieną patiekite ant stalo. Norint išimti iš formos, dugną trumpai panardinkite į karštą vandenį, tada apverskite ant lėkštės.
    11. Paruoštą šaltieną patiekite ant stalo. Norint išimti iš formos, dugną trumpai panardinkite į karštą vandenį, tada apverskite ant lėkštės.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai