Vištienos šaltiena
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Šaltiena - puikus pasirinkimas bet kokiai šventei. Ji paruošiamas daug greičiau nei tradicinė šaltiena, nes pridedamas želatinas, tačiau reikia laiko, kol sustings. Šaltienos gaminimas nereikalauja didelio meistriškumo ar daug laiko. Ją galima gaminti iš bet kokios mėsos, o greičiausiai paruošiama naudojant vištieną. Patiekiant šaltieną, galima papildyti garstyčiomis.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Morka1 vnt
-
Sultinys1,3 litro
-
Želatina50 gramų
-
Vanduo200 mililitrų
-
Laurus1~2 lapeliai
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Morką nulupkite ir nuplaukite. Virimui galite naudoti bet kurią vištienos dalį, tačiau patogiausia gaminti iš vištienos filė. -
2. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje ir palikite išbrinkti. -
Reklama
-
3. Vištą uždėkite virti. Užvirkite ir nuimkite putas. -
4. Svogūną ir morką sudėkite į puodą prie vištos. -
Reklama
-
5. Palikite viską virti 1 valandą. Pagal skonį įberkite druskos, prieskonių ir lauro lapelį. -
6. Iš sultinio išimkite vištą. Patį sultinį perkoškite ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, maišykite, kol visiškai ištirps. -
Reklama
-
7. Vištieną šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. -
8. Šaltieną galite pilti į bet kokius indus. Ant dugno dėkite virtos morkos griežinėlių. Galima pabarstyti šiek tiek žalumynų. -
Reklama
-
9. Sudėkite supjaustytą vištieną. -
10. Užpilkite viską sultiniu ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. -
Reklama
-
11. Paruoštą šaltieną patiekite ant stalo. Norint išimti iš formos, dugną trumpai panardinkite į karštą vandenį, tada apverskite ant lėkštės.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















