Vištienos masala
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šiandien papasakosiu, kaip pasigaminti vištienos masala – neįprastą patiekalą pavadinimu ir skoniu. Jo tėvynė yra Indija. Jis patiekiamas su naan duona, bet dabar ne tai. Perskaitykite receptą ir sužinokite patys. Kaip ruošiamas šis patiekalas? Taip, kaip ir visi kiti skanūs dalykai: siela ir rūpestingomis rankomis! Indijos virtuvėje įvairūs prieskoniai turi ypatingą reikšmę, matyt, dėl jų augimo šioje šalyje. Gerai, kad norint paragauti egzotiško, spalvingo vietinio patiekalo, nereikia vykti į Indiją. Šiais laikais tai nesunkiai pasigaminsite namuose!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų
-
Pomidorai4 vnt
-
Saldžiosios paprikos1~2 vnt
-
Svogūnai4 vnt
-
Česnakai4 skiltelės
-
Grietinėlė50~100 gramų
-
Garam masala1 arbatinis šaukštelis
-
Kardamono sėklos4~5 vnt
-
Gvazdikėliai3 vnt
-
Cinamonas1 vnt
-
Kalendra2 arbatiniai šaukšteliai
-
Čili pipirai1 valgomasis šaukštas
-
Ciberžolė0,5 arbatinio šaukštelio
-
Kmynai1 arbatinis šaukštelis
-
Lauro lapas1 vnt
-
Citrinų sultys1 arbatinis šaukštelis
-
Saulėgrąžų aliejus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pradėkime nuo vištienos filė. Ją reikia nuplauti ir supjaustyti gabalėliais. Pageidautina supjaustyti pagal ilgį. Vištieną dedame ant saulėgrąžų aliejumi pateptos keptuvės. Sumaišome. Dedame į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių. Galite tiesiog kepti vištieną keptuvėje.
-
2. Paimkite keptuvę aukštais kraštais. Įkaitiname saulėgrąžų aliejų, 3 šaukštus. Dedame kmynus, lauro lapą, gvazdikėlius, kardamoną ir cinamono lazdelę. Kepkite dvi ar tris minutes. Ten pat dedame susmulkintas svogūnų galvutes ir vėl pakepiname. Tada smulkiai supjaustykite česnaką, o pomidorus supjaustykite kubeliais. Dėti į keptuvę ir kepti, kol pomidorai visiškai suminkštės.
-
Reklama
-
3. Išimkite vištieną iš orkaitės. Sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Pabarstykite malta kalendra, ciberžole ir čili pipirais. Viską išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies tris minutes.
-
4. Išimame paprikos sėklas. Supjaustykite mažais kubeliais. Kontrastingam vaizdui naudoju žalias paprikas. Dėti į keptuvę ir troškinti penkias minutes maišant troškinį. Išimame grietinėlę ir supilame į daržoves su vištiena. Geriau grietinėlę naudoti riebesnę, kad nesusigumuliuotų.
-
Reklama
-
5. Dabar baigiamasis prisilietimas, kuris lemia patiekalo pavadinimą. Mums reikės indiško prieskonių mišinio, vadinamo garam masala. Tai apima imbierą, svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Viską sumaišykite ir troškinkite tris-penkias minutes. Prieš patiekdami išimkite cinamono lazdelę ir lauro lapą. Šioje formoje galite patiekti ant stalo. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama