Vištienos masala

Vištienos masala

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Šiandien papasakosiu, kaip pasigaminti vištienos masala – neįprastą patiekalą pavadinimu ir skoniu. Jo tėvynė yra Indija. Jis patiekiamas su naan duona, bet dabar ne tai. Perskaitykite receptą ir sužinokite patys. Kaip ruošiamas šis patiekalas? Taip, kaip ir visi kiti skanūs dalykai: siela ir rūpestingomis rankomis! Indijos virtuvėje įvairūs prieskoniai turi ypatingą reikšmę, matyt, dėl jų augimo šioje šalyje. Gerai, kad norint paragauti egzotiško, spalvingo vietinio patiekalo, nereikia vykti į Indiją. Šiais laikais tai nesunkiai pasigaminsite namuose!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    500 gramų
  • Pomidorai
    4 vnt
  • Saldžiosios paprikos
    1~2 vnt
  • Svogūnai
    4 vnt
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Grietinėlė
    50~100 gramų
  • Garam masala
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kardamono sėklos
    4~5 vnt
  • Gvazdikėliai
    3 vnt
  • Cinamonas
    1 vnt
  • Kalendra
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Čili pipirai
    1 valgomasis šaukštas
  • Ciberžolė
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kmynai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Citrinų sultys
    1 arbatinis šaukštelis
  • Saulėgrąžų aliejus
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pradėkime nuo vištienos filė. Ją reikia nuplauti ir supjaustyti gabalėliais. Pageidautina supjaustyti pagal ilgį. Vištieną dedame ant sau...
    1. Pradėkime nuo vištienos filė. Ją reikia nuplauti ir supjaustyti gabalėliais. Pageidautina supjaustyti pagal ilgį. Vištieną dedame ant saulėgrąžų aliejumi pateptos keptuvės. Sumaišome. Dedame į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių. Galite tiesiog kepti vištieną keptuvėje.
  • Paimkite keptuvę aukštais kraštais. Įkaitiname saulėgrąžų aliejų, 3 šaukštus. Dedame kmynus, lauro lapą, gvazdikėlius, kardamoną ir cinam...
    2. Paimkite keptuvę aukštais kraštais. Įkaitiname saulėgrąžų aliejų, 3 šaukštus. Dedame kmynus, lauro lapą, gvazdikėlius, kardamoną ir cinamono lazdelę. Kepkite dvi ar tris minutes. Ten pat dedame susmulkintas svogūnų galvutes ir vėl pakepiname. Tada smulkiai supjaustykite česnaką, o pomidorus supjaustykite kubeliais. Dėti į keptuvę ir kepti, kol pomidorai visiškai suminkštės.
  • Reklama
  • Išimkite vištieną iš orkaitės. Sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Pabarstykite malta kalendra, ciberžole ir čili pipirais. Viską išmaišyki...
    3. Išimkite vištieną iš orkaitės. Sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Pabarstykite malta kalendra, ciberžole ir čili pipirais. Viską išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies tris minutes.
  • Išimame paprikos sėklas. Supjaustykite mažais kubeliais. Kontrastingam vaizdui naudoju žalias paprikas. Dėti į keptuvę ir troškinti penki...
    4. Išimame paprikos sėklas. Supjaustykite mažais kubeliais. Kontrastingam vaizdui naudoju žalias paprikas. Dėti į keptuvę ir troškinti penkias minutes maišant troškinį. Išimame grietinėlę ir supilame į daržoves su vištiena. Geriau grietinėlę naudoti riebesnę, kad nesusigumuliuotų.
  • Reklama
  • Dabar baigiamasis prisilietimas, kuris lemia patiekalo pavadinimą. Mums reikės indiško prieskonių mišinio, vadinamo garam masala. Tai api...
    5. Dabar baigiamasis prisilietimas, kuris lemia patiekalo pavadinimą. Mums reikės indiško prieskonių mišinio, vadinamo garam masala. Tai apima imbierą, svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Viską sumaišykite ir troškinkite tris-penkias minutes. Prieš patiekdami išimkite cinamono lazdelę ir lauro lapą. Šioje formoje galite patiekti ant stalo. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai