Vištienos kulšelės pomidorų padaže orkaitėje

Vištienos kulšelės pomidorų padaže orkaitėje

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Jei nežinote, ką gaminti pietums ar vakarienei kaip pagrindinį patiekalą, išbandykite vieną įdomų variantą – labai paprastą vištienos blauzdelių receptą pomidorų padaže orkaitėje. Vištienos kulšelės pomidorų padaže labai patogu gaminti orkaitėje namuose iš konservuotų pomidorų savo sultyse, bet jei po ranka jų neturite, kartu su pomidorų padažu puikiai tiks ir švieži pomidorai. Aštrių prieskonių mėgėjams galiu patarti įdėti šiek tiek adžikos. Mėsa yra labai minkšta ir tiesiogine prasme tirpsta burnoje.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kulšelės
    8 vnt
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Pipirai
    1 žiupsneliai
  • Sviestas
    1 šaukštas
  • Pomidorai
    400 gramų (geriausia konservuoti savo sultyse)
  • Pomidorų pasta
    1 šaukštas
  • Česnakai
    5~8 skiltelės
  • Sausas vynas
    100 mililitrų
  • Žolelės ir žalumynai
    1 pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite puodą arba keptuvę, kurią galėsite pašauti į orkaitę. Įdėkite gabalėlį sviesto, padėkite ant viryklės.
    1. Paruoškite puodą arba keptuvę, kurią galėsite pašauti į orkaitę. Įdėkite gabalėlį sviesto, padėkite ant viryklės.
  • Kol sviestas tirpsta, nuplaukite ir nusausinkite vištienos kulšeles. Pagardinkite juos druska, pipirais ir (jei norite) prieskoniais iš v...
    2. Kol sviestas tirpsta, nuplaukite ir nusausinkite vištienos kulšeles. Pagardinkite juos druska, pipirais ir (jei norite) prieskoniais iš visų pusių.
  • Reklama
  • Sudėkite kulšeles ant sviesto.
    3. Sudėkite kulšeles ant sviesto.
  • Ant stiprios ugnies apkepkite juos iš visų pusių iki gardžios plutelės. Tada nukelkite nuo ugnies ir kol kas atidėkite.
    4. Ant stiprios ugnies apkepkite juos iš visų pusių iki gardžios plutelės. Tada nukelkite nuo ugnies ir kol kas atidėkite.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite vyną. Šiame recepte naudojamas baltas, bet tinka ir sausas raudonas.
    5. Į puodą supilkite vyną. Šiame recepte naudojamas baltas, bet tinka ir sausas raudonas.
  • Sudėkite pomidorų pastą ir konservuotus pomidorus. Įpilkite druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.
    6. Sudėkite pomidorų pastą ir konservuotus pomidorus. Įpilkite druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.
  • Reklama
  • Įdėkite šviežių arba džiovintų žolelių. Jei pomidorai rūgštūs, įberkite į juos šaukštą cukraus. Po 3 minučių galite nukelti puodą nuo ugn...
    7. Įdėkite šviežių arba džiovintų žolelių. Jei pomidorai rūgštūs, įberkite į juos šaukštą cukraus. Po 3 minučių galite nukelti puodą nuo ugnies.
  • Iškeptas kulšeles grąžinkite į puodą.
    8. Iškeptas kulšeles grąžinkite į puodą.
  • Reklama
  • Nulupkite česnaką, išdėliokite visas skilteles (prieš tai galite lengvai sutraiškyti). Belieka tik uždengti vištieną dangčiu ar folija ir...
    9. Nulupkite česnaką, išdėliokite visas skilteles (prieš tai galite lengvai sutraiškyti). Belieka tik uždengti vištieną dangčiu ar folija ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių.
  • Kepkite apie 45-55 minutes. Štai koks skanus bus rezultatas.
    10. Kepkite apie 45-55 minutes. Štai koks skanus bus rezultatas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai