Vištienos kulšelės imbiero marinate
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pagal šį receptą paruošti vištienos blauzdeles visai nesunku, jos yra labai skanios. Patiekalas skanus ir nesunkiai paruošiamas. Mėsą patartina marinuoti iš anksto. Ant vištienos daromi įpjovimai, pro kuriuos gerai prasiskverbia marinatas.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Citrinos sultys45 mililitrai
-
Česnakai4 vnt
-
Vištienos kulšelės800 gramų
-
Medus50 gramų
-
Jūros druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Imbieras8 vnt
-
Aliejus30 mililitrų
-
Pipirai0.25 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia paruoškite marinatą. Smulkiai supjaustykite česnaką, įberkite rupios druskos ir sutrinkite grūstuvėje. Šviežią imbierą sutarkuokite smulkia tarka (arba smulkiai supjaustykite) ir suberkite į česnaką, įberkite pipirų. Tada supilkite citrinos sultis ir skystą medų. Viską gerai išmaišyti.
-
2. Blauzdas nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Aštriu peiliu padarome tris pjūvius ant kiekvienos blauzdos iki kaulo, iš abiejų pusių. Taip marinatas lengviau prasiskverbs į mėsą, ji greičiau iškeps.
-
Reklama
-
3. Blauzdeles aptepkite paruoštu marinatu, uždenkite ir padėkite į vėsią vietą maždaug valandai ar dviem. Marinavimo proceso metu blauzdeles vieną kartą pamaišykite.
-
4. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite blauzdeles iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, vidutinės ugnies. Medaus marinatas greitai paruduoja! Dabar uždenkite dangčiu ir leiskite troškintis maždaug dešimt–penkiolika minučių, kol iškeps, ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
5. Patiekite blauzdeles karštas, tiks bet koks garnyras.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama