Varškėtukai su sūriu
4.6 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Varškėtukai – nuo vaikystės žinomas patiekalas, tačiau pasirodo, kad jų skonį galima nesunkiai ir paprastai modernizuoti, iš įprasto patiekalo paverčiant gurmanišku. Varškėtukai su sūriu yra labai skanus ir lengvas patiekalas, nereikalaujantis daug pastangų. Tik patarčiau tešlą gerai išplakti, bet tai daryti rankomis, nenaudojant mikserio, juo labiau blenderio. Geriausias pasirinkimas yra naudoti plaktuvą arba įprastą šakutę. Verdant varškėtukus labai svarbu pradėti maišyti nuo pat pirmos sekundės, nes kitaip jie gali prilipti prie puodo dugno ir niekada iš ten jų neišimsite. Patiekiant, be medaus ir grietinėlės, galite įpilti alyvuogių aliejaus.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė250 gramų
-
Miltai8 šaukštai
-
Cukrus2 šaukštai
-
Sūrispagal skonį
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druska, grietinėlė, meduspagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Giliame dubenyje kruopščiai sumaišykite miltus, varškę, tarkuotą sūrį, kiaušinį, druską ir cukrų.
-
2. Minkykite tešlą.
-
Reklama
-
3. Tešlą iškočiokite į dešrą, apvoliokite miltuose, taip nelips prie pirštų. Dėl grožio supjaustykite dešrą į gabalėlius (kaip nuotraukoje).
-
4. Supjaustytus kukulius sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Virkite apie 2-3 minutes. Tačiau būtinai žiūrėkite, kad varškėtukai nepriliptų prie dugno.
-
Reklama
-
5. Išvirusius varškėtukus sudėkite į gilią lėkštę ir pagal skonį įpilkite medaus ir grietinėlės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama