Vištienos kojelės su bulvėmis ir rozmarinu
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Vištienos kojelės su bulvėmis yra labiausiai paplitęs patiekalas visur, kur auginamos vištos! Skanu ir sotu! Patiekalo sugadinti beveik neįmanoma! Mano recepte pridedamas rozmarinas. Rekomenduoju išbandyti! Vištienos blauzdeles su bulvėmis ir rozmarinu galite kepti iš pradžių aukštoje temperatūroje (apie 210), o tada uždenkite viršų folija ir sumažinkite temperatūrą iki 180-190 ir kepkite pusvalandį, kad ir vištiena, ir bulvės gerai iškeptų. Tada nuimkite foliją ir pakelkite temperatūrą iki 220 laipsnių. Stebėkite plutos spalvą. Galite tiesiog pakeisti temperatūrą nenaudodami folijos. Iškepusi mėsa, pradurta, išsiskiria lengvomis sultimis. Sėkmės ir gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos šlaunelės4 vnt
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštai
-
Rozmarinas10 vnt (šakelės)
-
Pipirai12 arbatinio šaukštelio
-
Druskapagal skonį
-
Bulvės1.2 kilogramo
-
Citrina2 vnt
-
Sausas rozmarinas1 šaukštas
-
Česnakai12 skiltelės
Gaminimo eiga
-
1. Kojas įtrinkite aliejumi, druska, pipirais ir pabarstykite sausu rozmarinu.
-
2. Bulves nulupkite, supjaustykite ir įtrinkite aliejumi, druska, pipirais ir pabarstykite sausu rozmarinu.
-
Reklama
-
3. Ant kepimo skardos išdėliokite bulves su česnaku, ant viršaus uždėkite rozmarino ir citrinos griežinėlių.
-
4. Vištieną dėkite ant bulvių. Kepkite iki auksinės rudos spalvos apie 45 minutes 200-220 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama