Vištienos kojelės su bulvėmis ir rozmarinu

Vištienos kojelės su bulvėmis ir rozmarinu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Vištienos kojelės su bulvėmis yra labiausiai paplitęs patiekalas visur, kur auginamos vištos! Skanu ir sotu! Patiekalo sugadinti beveik neįmanoma! Mano recepte pridedamas rozmarinas. Rekomenduoju išbandyti! Vištienos blauzdeles su bulvėmis ir rozmarinu galite kepti iš pradžių aukštoje temperatūroje (apie 210), o tada uždenkite viršų folija ir sumažinkite temperatūrą iki 180-190 ir kepkite pusvalandį, kad ir vištiena, ir bulvės gerai iškeptų. Tada nuimkite foliją ir pakelkite temperatūrą iki 220 laipsnių. Stebėkite plutos spalvą. Galite tiesiog pakeisti temperatūrą nenaudodami folijos. Iškepusi mėsa, pradurta, išsiskiria lengvomis sultimis. Sėkmės ir gero apetito!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės
    4 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    3 šaukštai
  • Rozmarinas
    10 vnt (šakelės)
  • Pipirai
    12 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Bulvės
    1.2 kilogramo
  • Citrina
    2 vnt
  • Sausas rozmarinas
    1 šaukštas
  • Česnakai
    12 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kojas įtrinkite aliejumi, druska, pipirais ir pabarstykite sausu rozmarinu.
    1. Kojas įtrinkite aliejumi, druska, pipirais ir pabarstykite sausu rozmarinu.
  • Bulves nulupkite, supjaustykite ir įtrinkite aliejumi, druska, pipirais ir pabarstykite sausu rozmarinu.
    2. Bulves nulupkite, supjaustykite ir įtrinkite aliejumi, druska, pipirais ir pabarstykite sausu rozmarinu.
  • Reklama
  • Ant kepimo skardos išdėliokite bulves su česnaku, ant viršaus uždėkite rozmarino ir citrinos griežinėlių.
    3. Ant kepimo skardos išdėliokite bulves su česnaku, ant viršaus uždėkite rozmarino ir citrinos griežinėlių.
  • Vištieną dėkite ant bulvių. Kepkite iki auksinės rudos spalvos apie 45 minutes 200-220 laipsnių temperatūroje.
    4. Vištieną dėkite ant bulvių. Kepkite iki auksinės rudos spalvos apie 45 minutes 200-220 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    5. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai