Vištienos kepenėlių apkepas

Vištienos kepenėlių apkepas

3.6 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Jei mėgstate vištienos kepenėles, tuomet tiesiog privalote išbandyti patį subtiliausią ir nepaprastai skaniausią iš jų pagamintą apkepą. Jei vištienos kepenėlių apkepą gaminsite namuose, maloniai nustebinsite savo šeimą. Apkepas stebėtinai purus ir švelnus, o dėl sotumo į jį galite įdėti ryžių ar avižinių dribsnių, nors šis patiekalas yra labai skanus originaliu pavidalu. Vištienos kepenėlių užkepėlės receptą man pasiūlė mama, o dabar dažnai naudoju, tai tikrai geriausias variantas pusryčiams ar net pietums, be to, dar ir ekonomiškas.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės
    400 gramų
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Svogūnai
    180 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Grietinė
    1 šaukštas
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, pradėkime nuo to, kad svogūną nuvalome ir smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje svieste iki auksinės rudos spalvos.
    1. Taigi, pradėkime nuo to, kad svogūną nuvalome ir smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje svieste iki auksinės rudos spalvos.
  • Vištienos kepenėles nuvalome, nuplauname ir dedame į blenderio dubenį.
    2. Vištienos kepenėles nuvalome, nuplauname ir dedame į blenderio dubenį.
  • Reklama
  • Kepenėles sutrinkite iki vienalytės konsistencijos. Jei neturite maišytuvo, galite sumalti.
    3. Kepenėles sutrinkite iki vienalytės konsistencijos. Jei neturite maišytuvo, galite sumalti.
  • Į gautą masę sudekite pakepintus svogūnus ir kiaušinių trynius (baltymus supilkite į atskirą lėkštę).
    4. Į gautą masę sudekite pakepintus svogūnus ir kiaušinių trynius (baltymus supilkite į atskirą lėkštę).
  • Reklama
  • Į kepenėles įdėkite šaukštą grietinės, prieskonių pagal skonį ir druskos.
    5. Į kepenėles įdėkite šaukštą grietinės, prieskonių pagal skonį ir druskos.
  • Baltymus plakite mikseriu, kol susidarys tiršta stipri puta.
    6. Baltymus plakite mikseriu, kol susidarys tiršta stipri puta.
  • Reklama
  • Dabar baltymų masę dėkite į dubenį su kepenėlėmis ir kitais produktais, švelniais (ne greitais) judesiais viską išmaišykite iki vientisos...
    7. Dabar baltymų masę dėkite į dubenį su kepenėlėmis ir kitais produktais, švelniais (ne greitais) judesiais viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Kepenų masę supilkite į formą, geriausia naudoti silikoną (jos viduje turi būti suvilgyta vandeniu).
    8. Kepenų masę supilkite į formą, geriausia naudoti silikoną (jos viduje turi būti suvilgyta vandeniu).
  • Reklama
  • 180 laipsnių orkaitėje, kol iškeps.
    9. 180 laipsnių orkaitėje, kol iškeps.
  • Kai patiekalas šiek tiek atvės, išimkite jį iš formos ir perkelkite apkepą į lėkštę. Gero apetito visiems!
    10. Kai patiekalas šiek tiek atvės, išimkite jį iš formos ir perkelkite apkepą į lėkštę. Gero apetito visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai