Vištienos kepenėlių apkepas
3.6 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Jei mėgstate vištienos kepenėles, tuomet tiesiog privalote išbandyti patį subtiliausią ir nepaprastai skaniausią iš jų pagamintą apkepą. Jei vištienos kepenėlių apkepą gaminsite namuose, maloniai nustebinsite savo šeimą. Apkepas stebėtinai purus ir švelnus, o dėl sotumo į jį galite įdėti ryžių ar avižinių dribsnių, nors šis patiekalas yra labai skanus originaliu pavidalu. Vištienos kepenėlių užkepėlės receptą man pasiūlė mama, o dabar dažnai naudoju, tai tikrai geriausias variantas pusryčiams ar net pietums, be to, dar ir ekonomiškas.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kepenėlės400 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Svogūnai180 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Grietinė1 šaukštas
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, pradėkime nuo to, kad svogūną nuvalome ir smulkiai supjaustome, pakepiname keptuvėje svieste iki auksinės rudos spalvos.
-
2. Vištienos kepenėles nuvalome, nuplauname ir dedame į blenderio dubenį.
-
Reklama
-
3. Kepenėles sutrinkite iki vienalytės konsistencijos. Jei neturite maišytuvo, galite sumalti.
-
4. Į gautą masę sudekite pakepintus svogūnus ir kiaušinių trynius (baltymus supilkite į atskirą lėkštę).
-
Reklama
-
5. Į kepenėles įdėkite šaukštą grietinės, prieskonių pagal skonį ir druskos.
-
6. Baltymus plakite mikseriu, kol susidarys tiršta stipri puta.
-
Reklama
-
7. Dabar baltymų masę dėkite į dubenį su kepenėlėmis ir kitais produktais, švelniais (ne greitais) judesiais viską išmaišykite iki vientisos masės.
-
8. Kepenų masę supilkite į formą, geriausia naudoti silikoną (jos viduje turi būti suvilgyta vandeniu).
-
Reklama
-
9. 180 laipsnių orkaitėje, kol iškeps.
-
10. Kai patiekalas šiek tiek atvės, išimkite jį iš formos ir perkelkite apkepą į lėkštę. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama