Vištienos kepenėlės grietinės padaže

Vištienos kepenėlės grietinės padaže

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Labai švelnios, tirpstančios burnoje kepenėlės su grietine, daržovėmis ir žolelėmis – štai ko jums trūko meniu! Visiems rekomenduoju paprastą vištienos kepenėlių receptą. Vištienos kepenėles nesunku paruošti, ypač jei jos troškintos. Siūlau pabandyti gaminti kepenėles grietinės padaže. Norėdami paruošti kepenėles, mums reikia neriebios grietinės (10-15%), morkų, svogūnų ir prieskonių rinkinio: kardamono, paprikos ir kt. Žiūrėkite žemiau pateiktą receptą!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės
    600 gramų
  • Morkos
    2 vnt
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Grietinė
    500 gramų
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia nuplaukite ir nusausinkite vištienos kepenėles.
    1. Pirmiausia nuplaukite ir nusausinkite vištienos kepenėles.
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
    2. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite jame česnako skiltelę. Tada išimkite česnaką – tai suteiks aliejui malonų aromatą.
    3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite jame česnako skiltelę. Tada išimkite česnaką – tai suteiks aliejui malonų aromatą.
  • Kepenėlių gabalėlius pakepinkite tame pačiame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
    4. Kepenėlių gabalėlius pakepinkite tame pačiame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Keptas kepenėles atidėkite į šalį, kol pereisime prie daržovių.
    5. Keptas kepenėles atidėkite į šalį, kol pereisime prie daržovių.
  • Toje pačioje keptuvėje 5 minutes pakepinkite morkas ir svogūnus.
    6. Toje pačioje keptuvėje 5 minutes pakepinkite morkas ir svogūnus.
  • Reklama
  • Tada į daržoves suberkite vištienos kepenėles ir prieskonius. Patariu dėti kardamono, kvapiųjų pipirų, paprikos ar kario. Išmaišykite.
    7. Tada į daržoves suberkite vištienos kepenėles ir prieskonius. Patariu dėti kardamono, kvapiųjų pipirų, paprikos ar kario. Išmaišykite.
  • Įdėkite grietinės, išmaišykite ir užvirkite. Jei grietinė labai riebi, galite ją atskiesti vandeniu.
    8. Įdėkite grietinės, išmaišykite ir užvirkite. Jei grietinė labai riebi, galite ją atskiesti vandeniu.
  • Reklama
  • Sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 5 minutes uždengę dangtį.
    9. Sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 5 minutes uždengę dangtį.
  • Patiekite paruoštas vištienos kepenėles. Galite paruošti bet kokį lengvą garnyrą. Gero apetito!
    10. Patiekite paruoštas vištienos kepenėles. Galite paruošti bet kokį lengvą garnyrą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai