Vištienos filė grietinės padaže

Vištienos filė grietinės padaže

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kartais norisi paįvairinti įprastą mitybą ir pasigaminti ką nors neįprastai skanaus. Jei esate pasiruošę eksperimentuoti virtuvėje, tuomet šis paprastas vištienos grietinės padaže receptas kaip tik jums. Šis nuostabus vištienos receptas skirtas aštrių prieskonių mėgėjams. Jei pageidaujama, pipirų galima nedėti, paliekant tik kreminį padažo skonį. Tobulą minkštos paukštienos ir grietinės padažo derinį būtina išbandyti.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Pieno produktai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakai
    2 vnt
  • Šviežios žolelės
    1 žiupsnelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Pipirai
    1 žiupsnelis
  • Aitrioji paprika
    pagal skonį
  • Sviestas
    50 gramų
  • Miltai
    50 gramų
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Grietinė
    200 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Vištienos filė
    8 vnt
  • Sūris
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Filė nuplaukite, šiek tiek nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, ant stiprios ugnies kol a...
    1. Filė nuplaukite, šiek tiek nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, ant stiprios ugnies kol atsiras plutelė ir perkelkite į karščiui atsparią formą. Tuo tarpu į maišytuvo dubenį suberkite nuluptus svogūnus ir česnakus, nuplautas ir džiovintas šviežias žoleles bei išvalytas aitriąsias paprikas. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  • Sviestą sudėkite į nedidelį puodą ir ištirpinkite. Suberkite miltus ir nuolat maišydami šiek tiek pakepinkite. Tada plona srovele supilki...
    2. Sviestą sudėkite į nedidelį puodą ir ištirpinkite. Suberkite miltus ir nuolat maišydami šiek tiek pakepinkite. Tada plona srovele supilkite pieną ir užvirinkite. Kai ant paviršiaus pradės atsirasti burbuliukų, sudėkite daržovių košę ir grietinę. Padažą troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Įberkite druskos pagal skonį.
  • Reklama
  • Kai padažas sutirštės, užpilkite jį ant apkeptos vištienos filė (prieš tai pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį). Sūrį sutarku...
    3. Kai padažas sutirštės, užpilkite jį ant apkeptos vištienos filė (prieš tai pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį). Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite ant viršaus. Formą pašaukite į įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Priklausomai nuo vištienos gabalėlių dydžio, kepimo laikas gali sutrumpėti arba pailgėti.
  • Kai namuose vištienos filė grietinės padaže susiformuoja aukso rudos spalvos plutelė, patiekalą galima išimti iš orkaitės.
    4. Kai namuose vištienos filė grietinės padaže susiformuoja aukso rudos spalvos plutelė, patiekalą galima išimti iš orkaitės.
  • Reklama
  • Prieš patiekiant ant viršaus galite pabarstyti nedidelį kiekį šviežių žolelių arba papuošti daržovių griežinėliais pagal skonį.
    5. Prieš patiekiant ant viršaus galite pabarstyti nedidelį kiekį šviežių žolelių arba papuošti daržovių griežinėliais pagal skonį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai