Vištienos filė grietinės padaže
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kartais norisi paįvairinti įprastą mitybą ir pasigaminti ką nors neįprastai skanaus. Jei esate pasiruošę eksperimentuoti virtuvėje, tuomet šis paprastas vištienos grietinės padaže receptas kaip tik jums. Šis nuostabus vištienos receptas skirtas aštrių prieskonių mėgėjams. Jei pageidaujama, pipirų galima nedėti, paliekant tik kreminį padažo skonį. Tobulą minkštos paukštienos ir grietinės padažo derinį būtina išbandyti.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnas1 vnt
-
Česnakai2 vnt
-
Šviežios žolelės1 žiupsnelis
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Aitrioji paprikapagal skonį
-
Sviestas50 gramų
-
Miltai50 gramų
-
Pienas100 mililitrų
-
Grietinė200 gramų
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Vištienos filė8 vnt
-
Sūris100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Filė nuplaukite, šiek tiek nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, ant stiprios ugnies kol atsiras plutelė ir perkelkite į karščiui atsparią formą. Tuo tarpu į maišytuvo dubenį suberkite nuluptus svogūnus ir česnakus, nuplautas ir džiovintas šviežias žoleles bei išvalytas aitriąsias paprikas. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
-
2. Sviestą sudėkite į nedidelį puodą ir ištirpinkite. Suberkite miltus ir nuolat maišydami šiek tiek pakepinkite. Tada plona srovele supilkite pieną ir užvirinkite. Kai ant paviršiaus pradės atsirasti burbuliukų, sudėkite daržovių košę ir grietinę. Padažą troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Įberkite druskos pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Kai padažas sutirštės, užpilkite jį ant apkeptos vištienos filė (prieš tai pasūdykite ir pabarstykite pipirais pagal skonį). Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite ant viršaus. Formą pašaukite į įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Priklausomai nuo vištienos gabalėlių dydžio, kepimo laikas gali sutrumpėti arba pailgėti.
-
4. Kai namuose vištienos filė grietinės padaže susiformuoja aukso rudos spalvos plutelė, patiekalą galima išimti iš orkaitės.
-
Reklama
-
5. Prieš patiekiant ant viršaus galite pabarstyti nedidelį kiekį šviežių žolelių arba papuošti daržovių griežinėliais pagal skonį.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama