Vištienos filė bulvių kailyje

Vištienos filė bulvių kailyje

5 (1 įvertinimai)

4

Porcijos

40 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Šis patiekalas – savotiškas bulvinių blynų ir grynuolių hibridas. Vištienos filė bulvių kailyje labai primena mums visiems gerai žinomus grynuolius, tačiau su nedideliu priedu – traškiu bulvių lukštu. Pasistenkite krūtinėlės gabaliukus supjaustyti vienodo storio, kad jie iškeptų vienu metu. Bulves reikia labai gerai išspausti, kiek įmanoma. Nestorinkite bulvių sluoksnio ir nebijokite jo prispausti pirštais. Kepti reikia gerai įkaitintame aliejuje ir gatavus gabaliukus sudėti į popieriniais rankšluosčiais išklotą dubenį. Tai leis jums pašalinti riebalų perteklių. Turi būti patiekiama nedelsiant. Patiekalas puikiai dera su kečupu, majonezu, sūriu ir česnakiniu padažu.

Receptai pagal ingridientus: # Daržovės / # Paukštiena
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    500 gramų (krūtinėlė)
  • Bulvės
    5 vnt (didelės)
  • Kiaušinio baltymas
    2 vnt
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Bulvių krakmolas
    2 šaukštai
  • Prieskoniai
    1/2 šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    300 mililitrų
  • Kaip pagaminti
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    1. Ingridientai.
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    2. Filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais gabalėliais.
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    3. Filė sudėkite į dubenį, pasūdykite, suberkite miltus ir išmaišykite, kad gabalėliai visiškai pasidengtų miltais.
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    4. Bulves sutarkuokite su stambia tarka, gerai nuspauskite sultis.
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    5. Suberkite prieskonius, baltymus, krakmolą, druską ir išmaišykite.
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    6. Paimkite filė gabalėlį ir apvoliokite bulvių masėje, pirštais spausdami bulves.
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    7. Įkaitinkite augalinį aliejų, įmerkite gabalėlius į jį. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    8. Išimkite iš aliejaus ir padėkite ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais. Patiekite karštą.
  • Vištienos filė bulvių kailyje
    9. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai