Vištienos filė bulvių kailyje
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Šis patiekalas – savotiškas bulvinių blynų ir grynuolių hibridas. Vištienos filė bulvių kailyje labai primena mums visiems gerai žinomus grynuolius, tačiau su nedideliu priedu – traškiu bulvių lukštu. Pasistenkite krūtinėlės gabaliukus supjaustyti vienodo storio, kad jie iškeptų vienu metu. Bulves reikia labai gerai išspausti, kiek įmanoma. Nestorinkite bulvių sluoksnio ir nebijokite jo prispausti pirštais. Kepti reikia gerai įkaitintame aliejuje ir gatavus gabaliukus sudėti į popieriniais rankšluosčiais išklotą dubenį. Tai leis jums pašalinti riebalų perteklių. Turi būti patiekiama nedelsiant. Patiekalas puikiai dera su kečupu, majonezu, sūriu ir česnakiniu padažu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų (krūtinėlė)
-
Bulvės5 vnt (didelės)
-
Kiaušinio baltymas2 vnt
-
Miltai2 šaukštai
-
Bulvių krakmolas2 šaukštai
-
Prieskoniai1/2 šaukštelio
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus300 mililitrų
Gaminimo eiga
-
1. Ingridientai.
-
2. Filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Filė sudėkite į dubenį, pasūdykite, suberkite miltus ir išmaišykite, kad gabalėliai visiškai pasidengtų miltais.
-
4. Bulves sutarkuokite su stambia tarka, gerai nuspauskite sultis.
-
Reklama
-
5. Suberkite prieskonius, baltymus, krakmolą, druską ir išmaišykite.
-
6. Paimkite filė gabalėlį ir apvoliokite bulvių masėje, pirštais spausdami bulves.
-
Reklama
-
7. Įkaitinkite augalinį aliejų, įmerkite gabalėlius į jį. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
-
8. Išimkite iš aliejaus ir padėkite ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais. Patiekite karštą.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama