Vištiena po kailiu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šio patiekalo akcentas – citrusinis marinatas, dėl kurio filė tampa ne tik švelni, bet ir nepaprastai skani bei aromatinga. Išsamiai papasakosiu, kaip pasigaminti vištieną po kailiu. Neįprastas padažo ingredientų derinys paruoštai vištienai suteikia nuostabų skonį ir aromatą. Vištiena orkaitėje kepama keliais etapais (kad nesudegtų sūris). Geriau patiekti su šviežiomis daržovėmis, kad „neužgožtų“ mėsos skonio. Šį padažą naudoju ilgą laiką, nes dėl jo vištiena yra stebėtinai švelni ir skani.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Vaisiai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnai2 vnt
-
Pomidorai1 vnt
-
Apelsinas0.5 vnt
-
Sūris150 gramų
-
Vištienos filė4 vnt
-
Medus1 arbatinis šaukštelis
-
Sojų padažas5 šaukštai
-
Karispagal skonį
-
Aliejus1 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Jei manote, kad vištienos filė negali būti iškepta sultinga, taip nėra. Pirmiausia reikia nuplauti ir nusausinti vištienos krūtinėlę popieriniu rankšluosčiu, tada pagardinti druska ir prieskoniais.
-
2. Dabar reikia paruošti padažą: į gilų nedidelį dubenį išspauskite pusės apelsino sultis.
-
Reklama
-
3. Į sultis supilkite sojų padažą ir ištirpintą medų. Dabar viską sumaišykite ir palikite pastovėti 5 minutes.
-
4. Supilkite ant krūtinėlės ir palikite 20 minučių.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus dėkite smulkintus svogūnus (geriausia – žiedais).
-
6. Tada išdėliokite žiedais supjaustytus pomidorus.
-
Reklama
-
7. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Tada išimame vištieną ir apdengiame „kailiuku“.
-
8. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę 10 minučių.
-
Reklama
-
9. Vištiena su kailiniais patiekiama karšta. Galite pasigaminti sūrio ar česnako padažą – tai dar labiau papildys mėsos skonį. Šviežios daržovės geriausiai tinka kaip garnyras.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama