Vengriškos salotos su morkomis žiemai

Vengriškos salotos su morkomis žiemai

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Vengriškos salotos yra savotiškas lecho, kurio pagrindą sudaro saldžiosios paprikos. Gaminimo variantų yra įvairių, kartais, pavyzdžiui, dedama baklažanų. Siūlau pasigaminti vengriškas salotas su morkomis. Iš šio ingredientų kiekio gaunama maždaug 2,5 litro konservavimo. Daržovių svoris nurodomas jau nuluptų. Dėl gražios išvaizdos rekomenduoju naudoti įvairių spalvų paprikas. Ir išsamiau, kaip gaminti vengriškas salotas su morkomis, papasakosiu žemiau. Ryškios, kvapnios ir labai skanios salotos!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Saldžiosios paprikos
    1 kilogramas
  • Pomidorai
    1,5 kg
  • Morkos
    300 gramų
  • Svogūnai
    200~250 gramų
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    50 mililitrų
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Actas 9%
    2,5 šaukštai
  • Cukrus
    1,5 šaukštai
  • Druska
    1 šaukštas
  • Juodieji pipirai
    3~5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Ant pomidorų padarykite kryžiaus formos pjūvį, užpilkite verdančiu vandeniu 10 minučių. Tada nuimkite odą ir smulkiai supjaustykite.
    2. Ant pomidorų padarykite kryžiaus formos pjūvį, užpilkite verdančiu vandeniu 10 minučių. Tada nuimkite odą ir smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite vandenį, sudėkite pomidorus ir užvirinkite.
    3. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite pomidorus ir užvirinkite.
  • Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Perkelkite į puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
    4. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Perkelkite į puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
  • Reklama
  • Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką perspauskite per spaudą. Perkelkite į puodą ir virkite 10 minučių.
    5. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką perspauskite per spaudą. Perkelkite į puodą ir virkite 10 minučių.
  • Nuplaukite paprikas, pašalinkite stiebus ir sėklas. Supjaustykite kubeliais, perkelkite į puodą ir troškinkite dar 10 minučių.
    6. Nuplaukite paprikas, pašalinkite stiebus ir sėklas. Supjaustykite kubeliais, perkelkite į puodą ir troškinkite dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Įpilkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir augalinio aliejaus. Išmaišykite ir troškinkite 10 minučių. Pabaigoje supilkite actą ir dar 2...
    7. Įpilkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir augalinio aliejaus. Išmaišykite ir troškinkite 10 minučių. Pabaigoje supilkite actą ir dar 2 minutes troškinkite po dangčiu.
  • Užkandį sudėkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangtį. Apverskite, suvyniokite į rankšluostį ir palikite visiškai atvėsti.
    8. Užkandį sudėkite į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangtį. Apverskite, suvyniokite į rankšluostį ir palikite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Vengriškos salotos su morkomis žiemai paruoštos, gero apetito!
    9. Vengriškos salotos su morkomis žiemai paruoštos, gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai