Velykinis tortas su kondensuotu pienu
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Velykinis varškės tortas gaminamas iš pagrindinių triejų ingridientų, varškės, sviesto ir kondensuoto pieno. Papildomai į varškę galima įmaišyti razinas. Dekoruojant torto viršų galima pridėti smulkintu riešutų.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Liesa varškė500 gramų (0% riebumo)
-
Kondensuotas pienas180 gramų (+1 valgomasis šaukštas dekoravimui)
-
Sviestas150 gramų
-
Cukruspagal skonį (nebūtina, dekoravimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Įdėkite varškę į dubenį ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Į varškę sudėkite sviestą ir dar kartą išmaišykite.
-
4. Įpilkite sutirštinto pieno. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Gauta masė turi būti lygi, leidžiami nedideli varškės grūdeliai.
-
6. Uždenkite indą švaria marle, kad jos galai išlystu virš torot formos. Į forma suberkite varškės masę ir šiek tiek paspauskite viršų.
-
Reklama
-
7. Viršų uždenkite kabančiais marlės galais, uždėkite ant viršaus stiklaini ar puodeli pilną vandens (kad būtų tortas slėgiamas) ir padėkite į šaldytuvą 10-12 valandų.
-
8. Praėjus minėtam laikui išimkite tortą iš formos.
-
Reklama
-
9. Papuoškite ir patiekite velykinį varškės tortą. Gražios jums šventės!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama