Vegetariška lazanija

Vegetariška lazanija

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Kepdami lazaniją orkaitėje, išsaugome daržovių naudingumą, todėl patiekalas yra lengvas ir skanus. Vegetariška vakarienė yra gera idėja tiems, kurie laikosi dietų, ir įprotis tiems, kurie gyvena sveikai. Tiems, kurie laikinai nusprendė atsisakyti mėsos, bet valgo kitus pieno produktus, rekomenduoju naudoti kietąjį sūrį, pavyzdžiui, lietuvišką Svaliją. O tie, kurie jau seniai rimtai užsiima vegetarizmu, žino, kad įprastą sūrį galima pakeisti tofu sojų sūriu. Puiki alternatyva! Lazanijai kepti mums reikia 50 minučių laiko, orkaitės patiekalui kepti ir keptuvės bešamelio padažui paruošti. Vegetariška vakarienė pagal šį receptą yra labai lengva, bet soti.

Receptai pagal ingredientus: # / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pakelis makaronų lazanijai
    1 vnt
  • Baklažanai
    350 gramų
  • Pomidorai
    150 gramų
  • Kietasis sūris
    350 gramų
  • Pienas
    900 mililitrų
  • Sviestas
    120 gramų
  • Miltai
    90 gramų
  • Druska
    2 žiupsneliai
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Mes paskleidžiame juos ant grotelių ir dedame į orkaitę (180 laipsnių...
    1. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Mes paskleidžiame juos ant grotelių ir dedame į orkaitę (180 laipsnių) 10 minučių.
  • Tuo tarpu keptuvėje ar puode (geriausia storu dugnu) ištirpinkite sviestą.
    2. Tuo tarpu keptuvėje ar puode (geriausia storu dugnu) ištirpinkite sviestą.
  • Reklama
  • Miltus pamažu sijokite į sviestą, nuolat maišydami. Sumažinkime ugnį! Masę pakepinkite maišydami apie minutę ar dvi.
    3. Miltus pamažu sijokite į sviestą, nuolat maišydami. Sumažinkime ugnį! Masę pakepinkite maišydami apie minutę ar dvi.
  • Nuolat maišydami pilkite pieną (svarbu, kad nesusidarytų gumuliukų). Įberkite druskos ir muskato riešuto, virkite, kol padažas sutirštės ...
    4. Nuolat maišydami pilkite pieną (svarbu, kad nesusidarytų gumuliukų). Įberkite druskos ir muskato riešuto, virkite, kol padažas sutirštės (apie 3 minutes).
  • Reklama
  • Į kepimo indą supilkite šiek tiek padažo, paskirstykite. Ant viršaus dėkite lazanijos lakštus.
    5. Į kepimo indą supilkite šiek tiek padažo, paskirstykite. Ant viršaus dėkite lazanijos lakštus.
  • Tada išdėliokite džiovintus baklažanus.
    6. Tada išdėliokite džiovintus baklažanus.
  • Reklama
  • Tada viską sutepame padažo sluoksniu, gausiai apibarstome tarkuotu sūriu ir išdėliojame dar vieną eilę lakštų.
    7. Tada viską sutepame padažo sluoksniu, gausiai apibarstome tarkuotu sūriu ir išdėliojame dar vieną eilę lakštų.
  • Ant viršaus sudėkite baklažanus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus.
    8. Ant viršaus sudėkite baklažanus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus.
  • Reklama
  • Išdėliojame dar vieną eilę lakštų, patepame sluoksniu padažo, galima papildomai patepti grietinėle, pabarstyti sūriu. Mes siunčiame indą ...
    9. Išdėliojame dar vieną eilę lakštų, patepame sluoksniu padažo, galima papildomai patepti grietinėle, pabarstyti sūriu. Mes siunčiame indą kepti orkaitėje 180 laipsnių kampu 30 minučių. Tada pakeliame temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepame dar 10 min.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
  • Reklama
Rekomenduojami receptai