Vegetariška lazanija
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Kepdami lazaniją orkaitėje, išsaugome daržovių naudingumą, todėl patiekalas yra lengvas ir skanus. Vegetariška vakarienė yra gera idėja tiems, kurie laikosi dietų, ir įprotis tiems, kurie gyvena sveikai. Tiems, kurie laikinai nusprendė atsisakyti mėsos, bet valgo kitus pieno produktus, rekomenduoju naudoti kietąjį sūrį, pavyzdžiui, lietuvišką Svaliją. O tie, kurie jau seniai rimtai užsiima vegetarizmu, žino, kad įprastą sūrį galima pakeisti tofu sojų sūriu. Puiki alternatyva! Lazanijai kepti mums reikia 50 minučių laiko, orkaitės patiekalui kepti ir keptuvės bešamelio padažui paruošti. Vegetariška vakarienė pagal šį receptą yra labai lengva, bet soti.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pakelis makaronų lazanijai1 vnt
-
Baklažanai350 gramų
-
Pomidorai150 gramų
-
Kietasis sūris350 gramų
-
Pienas900 mililitrų
-
Sviestas120 gramų
-
Miltai90 gramų
-
Druska2 žiupsneliai
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
-
1. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Mes paskleidžiame juos ant grotelių ir dedame į orkaitę (180 laipsnių) 10 minučių.
-
2. Tuo tarpu keptuvėje ar puode (geriausia storu dugnu) ištirpinkite sviestą.
-
Reklama
-
3. Miltus pamažu sijokite į sviestą, nuolat maišydami. Sumažinkime ugnį! Masę pakepinkite maišydami apie minutę ar dvi.
-
4. Nuolat maišydami pilkite pieną (svarbu, kad nesusidarytų gumuliukų). Įberkite druskos ir muskato riešuto, virkite, kol padažas sutirštės (apie 3 minutes).
-
Reklama
-
5. Į kepimo indą supilkite šiek tiek padažo, paskirstykite. Ant viršaus dėkite lazanijos lakštus.
-
6. Tada išdėliokite džiovintus baklažanus.
-
Reklama
-
7. Tada viską sutepame padažo sluoksniu, gausiai apibarstome tarkuotu sūriu ir išdėliojame dar vieną eilę lakštų.
-
8. Ant viršaus sudėkite baklažanus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus.
-
Reklama
-
9. Išdėliojame dar vieną eilę lakštų, patepame sluoksniu padažo, galima papildomai patepti grietinėle, pabarstyti sūriu. Mes siunčiame indą kepti orkaitėje 180 laipsnių kampu 30 minučių. Tada pakeliame temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepame dar 10 min.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama