Varškėtukai kaip darželyje
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Subtilūs ir skanūs varškėtukai, kurie primins vaikystės skonį. Varškėtukams naudokite tik šviežią ir trapią varškę. Jei norite, kad varškėtukai būtų vienalyčiai, varškę pertrinkite per sietelį. Jei mėgstate saldžius varškėtukus, cukraus kiekį padidinkite vienu šaukštu. Varškėtukus galima patiekti su sviestu, grietine, uogiene ar kondensuotu pienu.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė 9%225 gramai
-
Kiaušinis1/2 vnt
-
Kvietiniai miltai70 gramų (+ formavimui)
-
Cukrus1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Į dubenį suberkite varškę, suberkite cukrų ir druską, sutrinkite šakute. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į varškės masę suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Leiskite tešlai pailsėti 10-15 minučių.
-
4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą į dešreles.
-
Reklama
-
5. Dešreles supjaustykite 1/2 cm storio gabalėliais, suformuokite rutuliukus ir perspauskite per vidurį.
-
6. Į puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Į verdantį vandenį suberkite varškėtukus ir virkite 3-4 minutes. Išvirusius varškėtukus išimkite iš vandens ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama