Varškės užkepėlė su manų kruopomis
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pusryčiams ar kaip desertui užkepėlė yra puiki idėja vaikams ir suaugusiems. Sveika, skanu ir visiškai nesudėtinga. Labai rekomenduoju įsidėmėti receptą tiems, kurie patys dar negamino užkepėlės. Norėčiau jums pristatyti gana klasikinį varškės apkepo su manų kruopomis paruošimo būdą. Jei norite, receptą visada galite papildyti razinomis ar cukruotais vaisiais, citrusinių vaisių žievelėmis (skoniui) ar kitais priedais pagal skonį. Apkepą galite patiekti su grietine, kondensuotu pienu, grietinėle ar uogiene.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė800 gramų
-
Vanilė1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus4 arbatiniai šaukšteliai
-
Manų kruopos4 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kiaušiniai2~3 vnt
-
Grietinė0.5 stiklinės (patiekimui)
-
Sviestas1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Karščiui atsparų indą ištepkite sviestu. Jei norite, taip pat galite pabarstyti manų kruopomis.
-
2. Į gilų dubenį suberkite varškę ir sutrinkite šakute. Jei gumuliukų per daug, geriau iš pradžių pertrinti per sietelį.
-
Reklama
-
3. Įberkite druskos ir cukraus.
-
4. Toliau suberkite manų kruopas.
-
Reklama
-
5. Įmuškite kiaušinius. Tikslus kiaušinių skaičius priklauso nuo dydžio: jei maži, imkite 3, jei dideli – 2.
-
6. Viską gerai išmaišykite ir palikite 15-20 min. Tuo tarpu galite įjungti orkaitę ir įkaitinti iki 190 laipsnių.
-
Reklama
-
7. Į formą dėkite varškės masę. Galite tiesiog išlyginti arba naudoti šaukštą, kad padarytumėte šiuos dekoratyvinius elementus.
-
8. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite užkepėlę apie pusvalandį, kol susidarys patraukli aukso rudos spalvos plutelė. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama