Varškės spurgytės
5 (3 įvertinimai)
1 Porcija
30 min.
Apie receptą
Vaikams labai patiks varškės spurgytės, o suaugusieji vargu ar atsisakys skanių spurgų rutuliukų. Jos puikiai tinka vakarinei arbatai, o spurgos labai paprastai, lengvai ir greitai paruošiamos. Šiame recepte papasakosiu, kaip pasigaminti varškės spurgytes. Daugelis iš jūsų tikriausiai valgėte jas vaikystėje, pamenate? Mano vaikai jas tikrai asocijuoja su vaikyste. Paruošti šiuos skanius spurgų rutuliukus nėra sunku, nes juos paruošti labai paprasta ir greita. Netikite manimi? Pabandyk tai!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė300 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus1 stiklinės
-
Kvietiniai miltai2 stiklinės
-
Soda0.5 arbatinio šaukštelio
-
Cukraus pudra1~2 arbatiniai šaukšteliai
-
Aliejus0.5 litro (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia į nedidelį aukštą puodą supilkite augalinį aliejų ir padėkite kaitinti.
-
2. Varškę sutrinkite su kiaušiniais ir cukrumi.
-
Reklama
-
3. Į gautą masę suberkite miltus ir sodą.
-
4. Ir kruopščiai išmaišykite. Tešla gaunasi labai minkšta ir lipni.
-
Reklama
-
5. Į lėkštę ar nedidelį dubenį supilkite šiek tiek aliejaus ir patepkite juo rankas. Lentą uždengiame maistine plėvele ir formuojame nedidelius maždaug 2 cm skersmens rutuliukus.
-
6. Sumeskite rutuliukus į gerai įkaitintą aliejų ir kepkite iki gražiai auksinės rudos spalvos. Kepant, rutuliukų tūris didėja! Paruoštus rutuliukus sudėkite ant sietelio arba popierinių servetėlių.
-
Reklama
-
7. Atvėsusias spurgytes galima apibarstyti cukraus pudra, nors jos jau saldžios. Bet su pudra elegantiškiau.
-
8. Ir mėgaukitės gardžiomis varškės spurgomis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama