Varškės sausainiai

Varškės sausainiai

4.5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Paruoškime skanius žydiškus sausainius iš varškės tešlos. Kepiniai yra labai švelnūs, bet su traškia plutele išorėje. Nuostabus priedas prie draugiško arbatos vakarėlio! Cukraus į tešlą nedėjau, kad paruošti sausainiai nebūtų per daug saldūs. Būtinai atkreipkite dėmesį į receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    500 gramų
  • Miltai
    390 gramų
  • Sviestas
    500 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nedelsdami paruoškite visus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą.
    1. Nedelsdami paruoškite visus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą.
  • Visus miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druskos ir kepimo miltelių. Viską išmaišyti.
    2. Visus miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druskos ir kepimo miltelių. Viską išmaišyti.
  • Reklama
  • Suberkite varškę ir rankomis įtrinkite į miltus.
    3. Suberkite varškę ir rankomis įtrinkite į miltus.
  • Įdėkite minkšto sviesto.
    4. Įdėkite minkšto sviesto.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvo lentyną.
    5. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvo lentyną.
  • Tada tešlą padalinkite į 2-3 dalis ir iš kiekvienos dalies iškočiokite po nedidelę dešrelę, kurią peiliu supjaustykite į lygias dalis.
    6. Tada tešlą padalinkite į 2-3 dalis ir iš kiekvienos dalies iškočiokite po nedidelę dešrelę, kurią peiliu supjaustykite į lygias dalis.
  • Reklama
  • Kiekvieną varškės tešlos dalį iškočiokite į blyną ir vieną pusę įspauskite cukraus lėkštėje.
    7. Kiekvieną varškės tešlos dalį iškočiokite į blyną ir vieną pusę įspauskite cukraus lėkštėje.
  • Sulenkite šį blyną per pusę, kad cukrus būtų viduje. Taip pat vieną pusę apvoliokite cukruje.
    8. Sulenkite šį blyną per pusę, kad cukrus būtų viduje. Taip pat vieną pusę apvoliokite cukruje.
  • Reklama
  • Dar kartą sulenkite per pusę cukraus puse į vidų.
    9. Dar kartą sulenkite per pusę cukraus puse į vidų.
  • Visus būsimus sausainius sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepame iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje apie...
    10. Visus būsimus sausainius sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepame iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  • Reklama
  • Iškepusius sausainius nedelsdami patiekite
    11. Iškepusius sausainius nedelsdami patiekite
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai