Varškės sausainiai
4.5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Paruoškime skanius žydiškus sausainius iš varškės tešlos. Kepiniai yra labai švelnūs, bet su traškia plutele išorėje. Nuostabus priedas prie draugiško arbatos vakarėlio! Cukraus į tešlą nedėjau, kad paruošti sausainiai nebūtų per daug saldūs. Būtinai atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė500 gramų
-
Miltai390 gramų
-
Sviestas500 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nedelsdami paruoškite visus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą.
-
2. Visus miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druskos ir kepimo miltelių. Viską išmaišyti.
-
Reklama
-
3. Suberkite varškę ir rankomis įtrinkite į miltus.
-
4. Įdėkite minkšto sviesto.
-
Reklama
-
5. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvo lentyną.
-
6. Tada tešlą padalinkite į 2-3 dalis ir iš kiekvienos dalies iškočiokite po nedidelę dešrelę, kurią peiliu supjaustykite į lygias dalis.
-
Reklama
-
7. Kiekvieną varškės tešlos dalį iškočiokite į blyną ir vieną pusę įspauskite cukraus lėkštėje.
-
8. Sulenkite šį blyną per pusę, kad cukrus būtų viduje. Taip pat vieną pusę apvoliokite cukruje.
-
Reklama
-
9. Dar kartą sulenkite per pusę cukraus puse į vidų.
-
10. Visus būsimus sausainius sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepame iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
-
Reklama
-
11. Iškepusius sausainius nedelsdami patiekiteŠaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama