Varškės ir moliūgų apkepas

Varškės ir moliūgų apkepas

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Skanus, kvapnus ir sveikas apkepas be miltų ir cukraus! Jei jums nelabai patinka moliūgas, tada šioje versijoje jis beveik nesijaučia. Jei nepasakysi, kad yra moliūgas – niekas neatspės! Skanus, švelnus ir kvapnus moliūgų ir varškės apkepas, konsistencija labai panaši į sūrio pyragą. Malonaus citrusinio aromato ir skonio. Puikiai tiks tiek suaugusiems, tiek vaikams! Vietoj citrusinių vaisių kaip kvapiosios medžiagos galima dėti cinamono arba vanilino.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    500 gramų (grynasis svoris be žievelės)
  • Varškė
    500 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Avižų pienas
    100 ml (arba įprastas)
  • Saldiklis
    pagal skonį (stevija)
  • Citrina
    1/2 vnt
  • Oranžinė
    1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Rinkitės sausą varškę be išrūgų pertekliaus.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Rinkitės sausą varškę be išrūgų pertekliaus.
  • Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į puodą.
    2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į puodą.
  • Reklama
  • Supilkite vandenį, užvirinkite ir virkite, kol moliūgas suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo rūšies, aš viriau 15 min.
    3. Supilkite vandenį, užvirinkite ir virkite, kol moliūgas suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo rūšies, aš viriau 15 min.
  • Norėdami patikrinti, ar moliūgas išviręs, peiliu pradurkite gabalėlį, jei jis laisvai patenka, tada moliūgas yra paruoštas. Nuimkite nuo ...
    4. Norėdami patikrinti, ar moliūgas išviręs, peiliu pradurkite gabalėlį, jei jis laisvai patenka, tada moliūgas yra paruoštas. Nuimkite nuo viryklės.
  • Reklama
  • Nupilkite visą skystį, patogu moliūgą suberi į sietelį, taip visas skystis nutekės.
    5. Nupilkite visą skystį, patogu moliūgą suberi į sietelį, taip visas skystis nutekės.
  • Į maišytuvo dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, įpilkite saldiklio ir supilkite pieną.
    6. Į maišytuvo dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, įpilkite saldiklio ir supilkite pieną.
  • Reklama
  • Sudėkite moliūgą.
    7. Sudėkite moliūgą.
  • Viską sutrinkite iki vientisos masės.
    8. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Nutarkuokite citrinos ir apelsino žievelę, o apelsino minkštimą smulkiai supjaustykite. Suberkite juos į moliūgų-varškės masę, išmaišykite.
    9. Nutarkuokite citrinos ir apelsino žievelę, o apelsino minkštimą smulkiai supjaustykite. Suberkite juos į moliūgų-varškės masę, išmaišykite.
  • Moliūgų masę dėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Iškepusį apkepą i...
    10. Moliūgų masę dėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Iškepusį apkepą išimkite ir leiskite atvėsti.
  • Reklama
  • Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su natūraliu jogurtu arba grietine. Skanaus!
    11. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su natūraliu jogurtu arba grietine. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai