Varškės ir moliūgų apkepas

Varškės ir moliūgų apkepas

5 (1 įvertinimai)

5-7

Porcijos

1 val. 20 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Skanus, kvapnus ir sveikas apkepas be miltų ir cukraus! Jei jums nelabai patinka moliūgas, tada šioje versijoje jis beveik nesijaučia. Jei nepasakysi, kad yra moliūgas – niekas neatspės! Skanus, švelnus ir kvapnus moliūgų ir varškės apkepas, konsistencija labai panaši į sūrio pyragą. Malonaus citrusinio aromato ir skonio. Puikiai tiks tiek suaugusiems, tiek vaikams! Vietoj citrusinių vaisių kaip kvapiosios medžiagos galima dėti cinamono arba vanilino.

Receptai pagal ingridientus: # Daržovės / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    500 gramų (grynasis svoris be žievelės)
  • Varškė
    500 gramų
  • Vištienos kiaušiniai
    3 vnt
  • Avižų pienas
    100 ml (arba įprastas)
  • Saldiklis
    pagal skonį (stevija)
  • Citrina
    1/2 vnt
  • Oranžinė
    1/2 vnt
  • Kaip pagaminti
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    1. Paruoškite visus ingredientus. Rinkitės sausą varškę be išrūgų pertekliaus.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į puodą.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    3. Supilkite vandenį, užvirinkite ir virkite, kol moliūgas suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo rūšies, aš viriau 15 min.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    4. Norėdami patikrinti, ar moliūgas išviręs, peiliu pradurkite gabalėlį, jei jis laisvai patenka, tada moliūgas yra paruoštas. Nuimkite nuo viryklės.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    5. Nupilkite visą skystį, patogu moliūgą suberi į sietelį, taip visas skystis nutekės.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    6. Į maišytuvo dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, įpilkite saldiklio ir supilkite pieną.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    7. Sudėkite moliūgą.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    8. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    9. Nutarkuokite citrinos ir apelsino žievelę, o apelsino minkštimą smulkiai supjaustykite. Suberkite juos į moliūgų-varškės masę, išmaišykite.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    10. Moliūgų masę dėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Iškepusį apkepą išimkite ir leiskite atvėsti.
  • Varškės ir moliūgų apkepas
    11. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su natūraliu jogurtu arba grietine. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai