Varškės chachapuri Adžarijos stiliumi
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Mėgstamiausias gruzinų patiekalas mažo kaloringumo variante. Tešla šiam chačapuriui be mielių ir varškės pagrindu. Iškepa labai greitai, paskubomis. Minkšta varškės tešla, klampus sūrio įdaras ir būtinas priedas - kiaušinio trynys ir gausus gabalėlis sviesto. Sumaišyti su karštu įdaru šie ingredientai tampa gardžiu padažu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė350 gramų
-
Kvietiniai miltai100 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt (1 kiaušinis ir 2 baltymai
-
Sūris100 gramų (įdarui)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Druskapagal skonį
-
Sviestas30 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Paruoškime tešlą. Į dubenį suberkite varškę, įberkite druskos pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Į varškę įmuškite 1 kiaušinį ir 2 baltymus. Kruopščiai sumaišykite varškę su kiaušiniais. Atidėkite 2 kiaušinių trynius.
-
4. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
-
Reklama
-
5. Minkykite minkštą tešlą.
-
6. Sudrėkinkite rankas vandeniu, tešlą padalinkite į 2 lygias dalis ir suformuokite „valteles“. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
-
8. Išimkite ruošinius, pabarstykite sūriu ir padėkite į orkaitę dar 3-5 minutes. Tada išimkite ir atsargiai uždėkite 1 trynį į vidurį. Kepame orkaitėje dar 1-2 minutes.
-
Reklama
-
9. Išimkite paruoštą varškės chačapurį ir patiekite iškart apteptą sviesto gabalėliu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama