Varškės chachapuri Adžarijos stiliumi

Varškės chachapuri Adžarijos stiliumi

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Mėgstamiausias gruzinų patiekalas mažo kaloringumo variante. Tešla šiam chačapuriui be mielių ir varškės pagrindu. Iškepa labai greitai, paskubomis. Minkšta varškės tešla, klampus sūrio įdaras ir būtinas priedas - kiaušinio trynys ir gausus gabalėlis sviesto. Sumaišyti su karštu įdaru šie ingredientai tampa gardžiu padažu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    350 gramų
  • Kvietiniai miltai
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt (1 kiaušinis ir 2 baltymai
  • Sūris
    100 gramų (įdarui)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Sviestas
    30 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Paruoškime tešlą. Į dubenį suberkite varškę, įberkite druskos pagal skonį.
    2. Paruoškime tešlą. Į dubenį suberkite varškę, įberkite druskos pagal skonį.
  • Reklama
  • Į varškę įmuškite 1 kiaušinį ir 2 baltymus. Kruopščiai sumaišykite varškę su kiaušiniais. Atidėkite 2 kiaušinių trynius.
    3. Į varškę įmuškite 1 kiaušinį ir 2 baltymus. Kruopščiai sumaišykite varškę su kiaušiniais. Atidėkite 2 kiaušinių trynius.
  • Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
    4. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą.
    5. Minkykite minkštą tešlą.
  • Sudrėkinkite rankas vandeniu, tešlą padalinkite į 2 lygias dalis ir suformuokite „valteles“. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkai...
    6. Sudrėkinkite rankas vandeniu, tešlą padalinkite į 2 lygias dalis ir suformuokite „valteles“. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Sūrį smulkiai sutarkuokite.
    7. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
  • Išimkite ruošinius, pabarstykite sūriu ir padėkite į orkaitę dar 3-5 minutes. Tada išimkite ir atsargiai uždėkite 1 trynį į vidurį. Kepam...
    8. Išimkite ruošinius, pabarstykite sūriu ir padėkite į orkaitę dar 3-5 minutes. Tada išimkite ir atsargiai uždėkite 1 trynį į vidurį. Kepame orkaitėje dar 1-2 minutes.
  • Reklama
  • Išimkite paruoštą varškės chačapurį ir patiekite iškart apteptą sviesto gabalėliu. Gero apetito!
    9. Išimkite paruoštą varškės chačapurį ir patiekite iškart apteptą sviesto gabalėliu. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai