Varškės apkepas su moliūgais ir obuoliais
5 (3 įvertinimai)
5-7 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Siūlau varškės užkepėlės receptą su moliūgo priedu. Jei jums patinka moliūgai, jums tai patiks! Švelnus, kvapnus ir labai skanus! Puikiai tinka vaikams pusryčiams ar pietums. Skanus, švelnus varškės apkepas, kurį galima patiekti pusryčiams, vakarienei ir kaip desertą. Patiekite šiltą arba šaltą, su grietine ar medumi. Puikus derinys, skonis ir nauda viename patiekale!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Vaisiai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė500 gramų
-
Moliūgas350 gramų
-
Obuoliai2 vnt
-
Grietinė200 mililitrų
-
Manų kruopos2~3 šaukštai
-
Kiaušiniai2~3 vnt
-
Cukrus100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Apkepui rinkitės sausą varškę. Grietinę, jei pageidaujate, galite pakeisti kefyru, jogurtu ar kitu rauginto pieno produktu.
-
2. Manų kruopas suberkite į dubenį, supilkite grietinę, išmaišykite ir atidėkite 10 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
-
Reklama
-
3. Pasibaigus laikui, įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Jei kiaušiniai parinkti dideli, tada užtenka 2 vnt., jei maži - 3 vnt. Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį, tai priklauso nuo moliūgo ir obuolių saldumo.
-
4. Į kiaušinių-grietinės masę suberkite varškę. Pasirinktinai galite pridėti mėgstamų skonių, tai gali būti vanilė, cinamonas, apelsino ar citrinos žievelė ir kt.
-
Reklama
-
5. Jei norite minkštesnės tekstūros, varškės masę sutrinkite blenderiu.
-
6. Moliūgą ir obuolius nulupkite, išimkite sėklas.
-
Reklama
-
7. Nuluptą obuolį supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į varškės masę.
-
8. Moliūgą sutarkuokite, suberkite į varškės masę ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Gautą masę sudėkite į kepimo indą, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 min. Jei forma silikoninė, tuomet tepti nebūtina, jei kitokia, tada patepti augaliniu ar sviestu.
-
10. Išimkite apkepą iš orkaitės, palikite formoje atvėsti. Tada atsargiai apverskite ant lėkštės. Patiekite šiltą arba atšaldytą.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama