Varškės apkepas su mėtomis
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Įprastas varškės apkepas sužibės naujomis spalvomis, jei įdėsite tik šiek tiek šviežių mėtų. Ji suteiks jai lengvą vėsumo natą ir subtilų aromatą. Jei norite stipresnio skonio, padidinkite mėtų kiekį. Jaunus, minkštus mėtų ūglius galima nupjauti visą arba tiesiog nupjauti lapus. Apkepą galima patiekti su grietine arba kondensuotu pienu, su arbata, pienu ar kava.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškės sūris400 gramų (9% riebumo)
-
Kiaušinis3 vnt
-
Cukrus7 šaukštai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai
-
Manų kruopos2 šaukštai
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Mėtų10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėtų šakeles nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius, kol kas išimkite baltymus, jų prireiks vėliau. Į dubenį suberkite varškę ir įmuškite kiaušinių trynius.
-
Reklama
-
3. Į dubenį suberkite manų kruopas ir cukrų.
-
4. Mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį.
-
Reklama
-
5. Viską gerai išmaišyti ir suberti krakmolą, išmaišyti.
-
6. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir supilti į dubenį su varškės mišiniu. Viską švelniai išmaišykite iš apačios į viršų.
-
Reklama
-
7. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi, perpilkite varškės masę ir išlyginkite.
-
8. Įdėkite formą į karštą orkaitę. Kepkite apkepą 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
9. Mūsų varškės troškinys su mėtomis paruoštas. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama