Užkandžių pyragas su raudona žuvimi
5 (1 įvertinimai)
5-7 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Ryškus, sultingas ir lengvai pagaminamas špinatų pyragas su raudona žuvimi. Toks pyragas taps tikra Naujųjų metų stalo puošmena. Be to, šis pyragas yra skanus! Pagal skonį tinka visi produktai: subtilus špinatų biskvitas, kreminio sūrio kremas su sūdyta žuvimi ir krapais. Ir jis atrodo nuostabiai gražiai ir elegantiškai! Būtinai paruoškite jį šventiniam stalui, svečiai liks maloniai nustebinti!
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Žuvis /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Šaldyti špinatai100 gramų (tešla)
-
Kiaušiniai3 vnt (tešla)
-
Kvietiniai miltai120 gramų (tešla)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis (tešla)
-
Grietinė50 mililitrų (tešla)
-
Augalinis aliejus70 mililitrų (tešla)
-
Druskapagal skonį (tešla)
-
Lengvai sūdyta lašiša200 gramų (įdaras)
-
Grietinėlė 33%200 mililitrų (įdaras)
-
Varškės sūris100 gramų (įdaras)
-
Krapai1 krūva (įdaras)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Pradėkime ruošti tešlą. Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius. Trynius išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos.
-
Reklama
-
3. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, atšildytus špinatus, grietinę, sviestą ir druską.
-
4. Masę sutrinkite trintuvu. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir maišykite, kol tešla taps be gumuliukų.
-
Reklama
-
5. Keliais etapais į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus ir švelniai išmaišykite.
-
6. Kepimo skardą iškloti pergamentu, išpilti maždaug 30 * 35 cm dydžio tešlą. Kepti 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
-
Reklama
-
7. Išimkite gatavą pyragą ir atvėsinkite. Pasirengimą patikrinkite mediniu iešmeliu, jis turi išeiti visiškai sausas nuo tešlos vidurio.
-
8. Prie atvėsusio pyrago nupjaukite nelygius kraštus, tada supjaustykite į 4 lygius kvadratus.
-
Reklama
-
9. Norėdami paruošti kremą, išplakite grietinėlę iki minkštų smailių, suberkite varškės sūrį ir plakite iki kreminės masės.
-
10. Sūdytą lašišą supjaustykite nedideliais kubeliais, smulkiai sukapokite krapus.
-
Reklama
-
11. Iš visos kremo masės į atskirą dubenį dėkite apie 1/3 dalies. Į likusią grietinėlę suberkite susmulkintą žuvį ir krapus, išmaišykite ir, jei reikia, pagardinkite.
-
12. Pradėkime rinkti pyragą. Padėkite 1 pyragą ant plokščio indo. Sutepkite jį puse kremo su žuvimi ir žolelėmis.
-
13. Tada vėl dėkite pyragą, patepkite puse balto kremo, vėl pyragą - kremą su žuvimi ir krapais ir dėkite vėl pyragą. Šonus patepkite baltu kremu. Tortą padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.
-
Reklama
-
14. Pasibaigus laikui pyragą išimkite, papuoškite pagal pageidavimą ir patiekite.
-
15. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama