Baltųjų slyvų uogienė
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Šiandien noriu pasiūlyti baltųjų slyvų uogienės receptą. Uogienė yra labai skani, ryški ir aromatinga. Baltosios slyvos turi medaus aromatą ir skonį, todėl cukraus reikės mažiau. Uogienei tinka prinokę, minkšti vaisiai. Vietoj citrinos rūgšties galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių, kad subalansuotumėte uogienės skonį. Taip pat, jei norite, galite pridėti vanilino, cinamono ar graikinių riešutų.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyva600 gramų (baltos)
-
Cukrus300 gramų
-
Citrinų rūgštis1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Slyvas kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
-
Reklama
-
3. Slyvoms nupjaukite stiebus ir išimkite kauliukus. Slyvas supjaustykite į 2-4 dalis. Dėkite į puodą, kurioje virsite uogienę.
-
4. Slyvas apibarstykite cukrumi ir palikite porą valandų kambario temperatūroje, kad išsiskirtų sultys.
-
Reklama
-
5. Per tą laiką slyvos išskirs sultis, o cukrus pradės tirpti.
-
6. Padėkite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Virkite 10-15 minučių, pašalindami susidariusias putas.
-
Reklama
-
7. Įpilkite citrinos rūgšties arba sulčių ir virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.
-
8. Paruoštą uogienę karštą sudėkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius. Užsukite sterilizuotais dangteliais ir palikite, kol atvės.
-
Reklama
-
9. Perkelkite uogienę į saugojimo vietą. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama