Ūkininko pica

Ūkininko pica

5 (1 įvertinimai)

8

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Ūkininko pica iš „baltųjų“ picų kategorijos, nes ji ruošiama ne pomidorų, o grietinėlės padažu. Bet tai nepablogina, net sakyčiau, kad yra geriau. Dalinuosi receptu, jis labai paprastas.

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Mėsa / # Daržovės / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    150 mililitrų
  • Kviečių miltai
    240 gramų
  • Šviežios mielės
    5 gramai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai (1 valgomasis šaukštas tešloje, 1 valgomasis šaukštas purškimui prieš kepant)
  • Rūkyta šoninė
    3 griežinėliai
  • Mocarela
    150 gramų
  • Bulvės
    2 ~3 (vidutinio dydžio)
  • Marinuoti agurkai
    1 vnt (arba konservuoti)
  • Marinuoti grybai
    50 gramų
  • Grietinė
    100 gramų (arba grietinėlė)
  • Krapai
    10 gramų
  • Parmezanas
    10 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Ūkininko pica
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Ūkininko pica
    2. Supilkite vandenį į maišymo dubenį, 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, ištirpinkite mieles.
  • Ūkininko pica
    3. Supilkite miltus, išminkykite tešlą.
  • Ūkininko pica
    4. Tešlą minkykite rankomis arba maišytuvu, kol tešla prilips prie rankų. Uždenkite maistine plėvele ar servetėle, leiskite jai fermentuotis 1,5–2 valandas.
  • Ūkininko pica
    5. Kol tešla „ilsisi“, paruoškite įdarą. Nutarkuokite mocarelą, sumaišykite su grietine (arba grietinėle).
  • Ūkininko pica
    6. Susmulkinkite grybus (ne per smulkiai), supjaustykite marinuotus arba konservuotus agurkus juostelėmis.
  • Ūkininko pica
    7. Supjaustykite bulves kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, beveik kol suminkštės.
  • Ūkininko pica
    8. Paruoštą tešlos paplotėlį rankomis.
  • Ūkininko pica
    9. Perkelkite tešlą į kepimo skardą ir paskleiskite ant viršaus mocarelos ir grietinės padažu.
  • Ūkininko pica
    10. Įdėkite smulkiai supjaustytą agurką, grybus, virtas bulves.
  • Ūkininko pica
    11. Ant viršaus užpilkite šoninės, pabarstykite smulkintu parmezanu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • Ūkininko pica
    12. Kepkite picą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25-30 minučių. Ūkininko pica yra labai skani ir soti, verta išbandyti!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai