Turkiškas šokoladinis šlapias pyragas

Turkiškas šokoladinis šlapias pyragas

5 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Iš paprastų ingredientų pagamintas minkštas, biskvitinis pyragas. Dėl impregnavimo jis drėgnas ir šokoladinis. Puikus pasirinkimas šeimos arbatos vakarėliui ar draugiškam pasibuvimui. Atkreipkite dėmesį! Pyragui gaminti tinka bet kokia karščiui atspari forma. Jei norite, kad spalva būtų sodresnė, lygiomis dalimis sumaišykite įprastą ir šarminę kakavą. Pyragą galite papuošti sveikais arba smulkintais riešutais, mėtų lapeliais ar šokolado lašeliais.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    70 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cukrus
    110 gramų (40 gramų
  • Augalinis aliejus
    95 gramai (70 gramų
  • Pienas
    150 mililitrų (70 ml
  • Kakava
    2.5 šaukštai (1,5 a.š
  • Vanilinis cukrus
    5 gramų
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Viską suplakite mikseriu į purią, baltą masę.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Viską suplakite mikseriu į purią, baltą masę.
  • Reklama
  • Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir plakite nedideliu greičiu iki vientisos masės.
    3. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir plakite nedideliu greičiu iki vientisos masės.
  • Supilkite pieną į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
    4. Supilkite pieną į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais ir persijoti į skystąją dalį. Švelniai maišykite mentele, kol tešla taps lygi i...
    5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais ir persijoti į skystąją dalį. Švelniai maišykite mentele, kol tešla taps lygi ir puri. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-45 minutes, kol paruduos.
  • Kol pyragas kepa, pasigaminkite glaistą. Norėdami tai padaryti, į storadugnį puodą suberkite kakavos miltelius, cukrų, supilkite augalinį...
    6. Kol pyragas kepa, pasigaminkite glaistą. Norėdami tai padaryti, į storadugnį puodą suberkite kakavos miltelius, cukrų, supilkite augalinį aliejų, pieną ir išmaišykite. Puodą uždėkite ant silpnos ugnies, užvirinkite ir maišydami virkite 30 sekundžių. Nuimkite glaistą nuo ugnies.
  • Reklama
  • Pyragą mediniu iešmeliu persmeikite per visą pyrago paviršių. Pyragą supjaustykite į 6 porcijas.
    7. Pyragą mediniu iešmeliu persmeikite per visą pyrago paviršių. Pyragą supjaustykite į 6 porcijas.
  • Karštą glaistą iš karto užpilkite ant karšto pyrago, tolygiai paskirstydami. Palikite pyragą visiškai atvėsti.
    8. Karštą glaistą iš karto užpilkite ant karšto pyrago, tolygiai paskirstydami. Palikite pyragą visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Pyragas paruoštas.
    9. Pyragas paruoštas.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai