Turkiškas šokoladinis šlapias pyragas
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Iš paprastų ingredientų pagamintas minkštas, biskvitinis pyragas. Dėl impregnavimo jis drėgnas ir šokoladinis. Puikus pasirinkimas šeimos arbatos vakarėliui ar draugiškam pasibuvimui. Atkreipkite dėmesį! Pyragui gaminti tinka bet kokia karščiui atspari forma. Jei norite, kad spalva būtų sodresnė, lygiomis dalimis sumaišykite įprastą ir šarminę kakavą. Pyragą galite papuošti sveikais arba smulkintais riešutais, mėtų lapeliais ar šokolado lašeliais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai70 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Cukrus110 gramų (40 gramų
-
Augalinis aliejus95 gramai (70 gramų
-
Pienas150 mililitrų (70 ml
-
Kakava2.5 šaukštai (1,5 a.š
-
Vanilinis cukrus5 gramų
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Viską suplakite mikseriu į purią, baltą masę.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir plakite nedideliu greičiu iki vientisos masės.
-
4. Supilkite pieną į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais ir persijoti į skystąją dalį. Švelniai maišykite mentele, kol tešla taps lygi ir puri. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-45 minutes, kol paruduos.
-
6. Kol pyragas kepa, pasigaminkite glaistą. Norėdami tai padaryti, į storadugnį puodą suberkite kakavos miltelius, cukrų, supilkite augalinį aliejų, pieną ir išmaišykite. Puodą uždėkite ant silpnos ugnies, užvirinkite ir maišydami virkite 30 sekundžių. Nuimkite glaistą nuo ugnies.
-
Reklama
-
7. Pyragą mediniu iešmeliu persmeikite per visą pyrago paviršių. Pyragą supjaustykite į 6 porcijas.
-
8. Karštą glaistą iš karto užpilkite ant karšto pyrago, tolygiai paskirstydami. Palikite pyragą visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
9. Pyragas paruoštas.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama