Turkiška pica
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Klasikinis Turkiškos picos receptas. Žingsnis po žingsnio receptas su nuotraukomis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sausos mielės1 valgomasis šaukštas (tešlos ingredientai)
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušinis1 vnt
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Jautiena300 gramų (įdaro ingredientai)
-
Svogūnas1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Kmynai1/2 šaukštelio
-
Juodieji pipirai1/4 šaukštelio
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Mėta2 šaukštai
-
Citrinų sultys2 šaukštai
-
Pomidoras1 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Krakmolas2 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įsitikinkite, kad pienas tikrai šiltas. Ištirpinkite mieles piene ir įplakite kiaušinį, įdėkite cukraus, druskos, sviesto. Viską gerai išmaišykite ir suberkite miltus. Užminkykite gražų lygios tešlos apskritimą.
-
2. Tešlą aptepkite trupučiu aliejaus, įdėkite į drėgną skudurėlį ir uždenkite kitu rankšluosčiu. Leiskite tešlai pabūti 30 minučių.
-
Reklama
-
3. Kol tešla „ilsisi“, paruoškite picos įdarą. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą. Supjaustykite ir įdėkite svogūną ir česnaką į keptuvę. Tada suberkite maltą jautieną. Pagardinkite kmynais, druska ir maltais pipirais. Kepkite apie 5 minutes. Sumaišykite.
-
4. Supjaustykite pomidorą mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Dubenyje sumaišykite atvėsintą faršą, petražoles, kapotas mėtas ir citrinos sultis. Sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite. Įkaitinkite orkaitę iki 400F.
-
6. Tešla jau turėtų padvigubėti. Supjaustykite tešlą į 2 dalis. Receptas suteiks jums 2 picas.
-
Reklama
-
7. Padarykite apvalius kamuoliukus ir rankomis sutrinkite juos į tortilijas.
-
8. Tešlą kočėlu iškočiokite į ploną pagrindą.
-
Reklama
-
9. Pabarstykite tešlą trupučiu krakmolo. Tai neleis įdarui drėkinti tešlos. Tolygiai paskirstykite 1/2 faršo.
-
10. Sudėkite pusę susmulkinto pomidoro ir tarkuoto sūrio.
-
Reklama
-
11. Sulenkite valties pavidalu.
-
12. Tepkite išplaktą kiaušinį ant picos šonų, o likusį užpilkite ant įdaro.
-
13. Į antrą įdėjau grybų ir čili pipirų. Kepkite picą 25 minutes, kol pagels.
-
Reklama
-
14. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama