Turkiška pica

Turkiška pica

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Klasikinis Turkiškos picos receptas. Žingsnis po žingsnio receptas su nuotraukomis.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sausos mielės
    1 valgomasis šaukštas (tešlos ingredientai)
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai
  • Jautiena
    300 gramų (įdaro ingredientai)
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Kmynai
    1/2 šaukštelio
  • Juodieji pipirai
    1/4 šaukštelio
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Mėta
    2 šaukštai
  • Citrinų sultys
    2 šaukštai
  • Pomidoras
    1 vnt
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Krakmolas
    2 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Įsitikinkite, kad pienas tikrai šiltas. Ištirpinkite mieles piene ir įplakite kiaušinį, įdėkite cukraus, druskos, sviesto. Viską gerai iš...
    1. Įsitikinkite, kad pienas tikrai šiltas. Ištirpinkite mieles piene ir įplakite kiaušinį, įdėkite cukraus, druskos, sviesto. Viską gerai išmaišykite ir suberkite miltus. Užminkykite gražų lygios tešlos apskritimą.
  • Tešlą aptepkite trupučiu aliejaus, įdėkite į drėgną skudurėlį ir uždenkite kitu rankšluosčiu. Leiskite tešlai pabūti 30 minučių.
    2. Tešlą aptepkite trupučiu aliejaus, įdėkite į drėgną skudurėlį ir uždenkite kitu rankšluosčiu. Leiskite tešlai pabūti 30 minučių.
  • Reklama
  • Kol tešla „ilsisi“, paruoškite picos įdarą. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą. Supjaustykite ir įdėkite svog...
    3. Kol tešla „ilsisi“, paruoškite picos įdarą. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą. Supjaustykite ir įdėkite svogūną ir česnaką į keptuvę. Tada suberkite maltą jautieną. Pagardinkite kmynais, druska ir maltais pipirais. Kepkite apie 5 minutes. Sumaišykite.
  • Supjaustykite pomidorą mažais kubeliais.
    4. Supjaustykite pomidorą mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišykite atvėsintą faršą, petražoles, kapotas mėtas ir citrinos sultis. Sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite. Įkaitink...
    5. Dubenyje sumaišykite atvėsintą faršą, petražoles, kapotas mėtas ir citrinos sultis. Sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite. Įkaitinkite orkaitę iki 400F.
  • Tešla jau turėtų padvigubėti. Supjaustykite tešlą į 2 dalis. Receptas suteiks jums 2 picas.
    6. Tešla jau turėtų padvigubėti. Supjaustykite tešlą į 2 dalis. Receptas suteiks jums 2 picas.
  • Reklama
  • Padarykite apvalius kamuoliukus ir rankomis sutrinkite juos į tortilijas.
    7. Padarykite apvalius kamuoliukus ir rankomis sutrinkite juos į tortilijas.
  • Tešlą kočėlu iškočiokite į ploną pagrindą.
    8. Tešlą kočėlu iškočiokite į ploną pagrindą.
  • Reklama
  • Pabarstykite tešlą trupučiu krakmolo. Tai neleis įdarui drėkinti tešlos. Tolygiai paskirstykite 1/2 faršo.
    9. Pabarstykite tešlą trupučiu krakmolo. Tai neleis įdarui drėkinti tešlos. Tolygiai paskirstykite 1/2 faršo.
  • Sudėkite pusę susmulkinto pomidoro ir tarkuoto sūrio.
    10. Sudėkite pusę susmulkinto pomidoro ir tarkuoto sūrio.
  • Reklama
  • Sulenkite valties pavidalu.
    11. Sulenkite valties pavidalu.
  • Tepkite išplaktą kiaušinį ant picos šonų, o likusį užpilkite ant įdaro.
    12. Tepkite išplaktą kiaušinį ant picos šonų, o likusį užpilkite ant įdaro.
  • Į antrą įdėjau grybų ir čili pipirų. Kepkite picą 25 minutes, kol pagels.
    13. Į antrą įdėjau grybų ir čili pipirų. Kepkite picą 25 minutes, kol pagels.
  • Reklama
  • Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!
    14. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai