Trupininis braškių ir rabarbarų pyragas

Trupininis braškių ir rabarbarų pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Švelnus, sultingas ir labai aromatingas pyragas, kurį būtinai turėtumėte iškepti, kad pamalonintumėte savo šeimą. Galite jį patiekti pusryčiams, užkandžiui arba pasiimti į darbą ir pavaišinti draugus. Atkreipkite dėmesį į receptą! Pyragas visai nesunkiai paruošiamas ir labai greitai dingsta nuo stalo. Braškės suteikia aromato, o rabarbarai – rūgštumo. Šis pyragas ypač patiks tiems, kurie mėgsta pyragus su rūgštele. Trapi tešla nemėgsta rankų šilumos, kai ji ilgai minkoma, todėl geriausias variantas – ją paruošti naudojant virtuvinį kombainą.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    60 gramų (tešlai)
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio (tešlai)
  • Sviestas
    70 gramų (tešlai)
  • Žalias trynys
    1 vnt (tešlai)
  • Druska
    1 žiupsnelis (tešlai)
  • Kvietiniai miltai
    105 gramai (tešlai)
  • Braškės
    150 gramų (įdarui)
  • Cukrus
    50 gramų (įdarui)
  • Kukurūzų krakmolas
    50 gramų (įdarui)
  • Rabarbarai
    250 gramų (įdarui)
  • Kvietiniai miltai
    60 gramų (trupiniams)
  • Cukrus
    40 gramų (trupiniams)
  • Sviestas
    40 gramų ((atšaldytas) trupiniams)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus pyragui. Nuplaukite ir nusausinkite uogas.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus pyragui. Nuplaukite ir nusausinkite uogas.
  • Nupjaukite rabarbarų lapus ir nulupkite stiebus. Nuvalytus stiebus nuplaukite ir nusausinkite.
    2. Nupjaukite rabarbarų lapus ir nulupkite stiebus. Nuvalytus stiebus nuplaukite ir nusausinkite.
  • Reklama
  • Nupjaukite braškių kotelius ir supjaustykite uogas vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į dubenį.
    3. Nupjaukite braškių kotelius ir supjaustykite uogas vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į dubenį.
  • Rabarbarus supjaustykite 1,5–2 cm storio gabalėliais ir sudėkite į braškes. Įberkite vieną šaukštą cukraus ir išmaišykite. Kolkas palikit...
    4. Rabarbarus supjaustykite 1,5–2 cm storio gabalėliais ir sudėkite į braškes. Įberkite vieną šaukštą cukraus ir išmaišykite. Kolkas palikite kambario temperatūroje.
  • Reklama
  • Į trintuvo dubenį suberkite persijotus miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
    5. Į trintuvo dubenį suberkite persijotus miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Supjaustykite šaltą sviestą gabalėliais ir suberkite į miltus bei cukrų. Viską išmaišykite iki trupinių.
    6. Supjaustykite šaltą sviestą gabalėliais ir suberkite į miltus bei cukrų. Viską išmaišykite iki trupinių.
  • Reklama
  • Kiaušinį atskirkite į baltymą ir trynį. Trynį sudėkite į dubenį su trupiniais, baltymo nereikės.
    7. Kiaušinį atskirkite į baltymą ir trynį. Trynį sudėkite į dubenį su trupiniais, baltymo nereikės.
  • Viską maišykite, kol susidarys tešlos rutulys.
    8. Viską maišykite, kol susidarys tešlos rutulys.
  • Reklama
  • Tešlą paskleiskite ant 18 centimetrų skersmens kepimo formos dugno ir šonų. Tešlos dugną keliose vietose subadykite šakute. Uždenkite teš...
    9. Tešlą paskleiskite ant 18 centimetrų skersmens kepimo formos dugno ir šonų. Tešlos dugną keliose vietose subadykite šakute. Uždenkite tešlą plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Trupiniams paruošti suberkite miltus, cukrų ir šaltą sviestą į trintuvo dubenį. Sutrinkite, kol susidarys stambūs trupiniai. Laikykite ša...
    10. Trupiniams paruošti suberkite miltus, cukrų ir šaltą sviestą į trintuvo dubenį. Sutrinkite, kol susidarys stambūs trupiniai. Laikykite šaldytuve trintuvo dubenyje, kol prireiks.
  • Reklama
  • Nusausinkite gautas sultis iš dubens su braškėmis ir rabarbarais. Į dubenį suberkite kukurūzų krakmolą.
    11. Nusausinkite gautas sultis iš dubens su braškėmis ir rabarbarais. Į dubenį suberkite kukurūzų krakmolą.
  • Suberkite likusį cukrų ir išmaišykite. Įdarą supilkite į kepimo skardą su tešla.
    12. Suberkite likusį cukrų ir išmaišykite. Įdarą supilkite į kepimo skardą su tešla.
  • Paskleiskite trupinius ant įdaro.
    13. Paskleiskite trupinius ant įdaro.
  • Reklama
  • Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių temperatūroje 40–50 minučių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Atvėsinkite pyragą formo...
    14. Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių temperatūroje 40–50 minučių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Atvėsinkite pyragą formoje ir patiekite.
  • Braškių ir rabarbarų pyragas yra paruoštas.
    15. Braškių ir rabarbarų pyragas yra paruoštas.
  • Skanaus!
    16. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai