Trupininis braškių ir rabarbarų pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Švelnus, sultingas ir labai aromatingas pyragas, kurį būtinai turėtumėte iškepti, kad pamalonintumėte savo šeimą. Galite jį patiekti pusryčiams, užkandžiui arba pasiimti į darbą ir pavaišinti draugus. Atkreipkite dėmesį į receptą! Pyragas visai nesunkiai paruošiamas ir labai greitai dingsta nuo stalo. Braškės suteikia aromato, o rabarbarai – rūgštumo. Šis pyragas ypač patiks tiems, kurie mėgsta pyragus su rūgštele. Trapi tešla nemėgsta rankų šilumos, kai ji ilgai minkoma, todėl geriausias variantas – ją paruošti naudojant virtuvinį kombainą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Vaisiai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus60 gramų (tešlai)
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio (tešlai)
-
Sviestas70 gramų (tešlai)
-
Žalias trynys1 vnt (tešlai)
-
Druska1 žiupsnelis (tešlai)
-
Kvietiniai miltai105 gramai (tešlai)
-
Braškės150 gramų (įdarui)
-
Cukrus50 gramų (įdarui)
-
Kukurūzų krakmolas50 gramų (įdarui)
-
Rabarbarai250 gramų (įdarui)
-
Kvietiniai miltai60 gramų (trupiniams)
-
Cukrus40 gramų (trupiniams)
-
Sviestas40 gramų ((atšaldytas) trupiniams)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus pyragui. Nuplaukite ir nusausinkite uogas.
-
2. Nupjaukite rabarbarų lapus ir nulupkite stiebus. Nuvalytus stiebus nuplaukite ir nusausinkite.
-
Reklama
-
3. Nupjaukite braškių kotelius ir supjaustykite uogas vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į dubenį.
-
4. Rabarbarus supjaustykite 1,5–2 cm storio gabalėliais ir sudėkite į braškes. Įberkite vieną šaukštą cukraus ir išmaišykite. Kolkas palikite kambario temperatūroje.
-
Reklama
-
5. Į trintuvo dubenį suberkite persijotus miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
-
6. Supjaustykite šaltą sviestą gabalėliais ir suberkite į miltus bei cukrų. Viską išmaišykite iki trupinių.
-
Reklama
-
7. Kiaušinį atskirkite į baltymą ir trynį. Trynį sudėkite į dubenį su trupiniais, baltymo nereikės.
-
8. Viską maišykite, kol susidarys tešlos rutulys.
-
Reklama
-
9. Tešlą paskleiskite ant 18 centimetrų skersmens kepimo formos dugno ir šonų. Tešlos dugną keliose vietose subadykite šakute. Uždenkite tešlą plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
10. Trupiniams paruošti suberkite miltus, cukrų ir šaltą sviestą į trintuvo dubenį. Sutrinkite, kol susidarys stambūs trupiniai. Laikykite šaldytuve trintuvo dubenyje, kol prireiks.
-
Reklama
-
11. Nusausinkite gautas sultis iš dubens su braškėmis ir rabarbarais. Į dubenį suberkite kukurūzų krakmolą.
-
12. Suberkite likusį cukrų ir išmaišykite. Įdarą supilkite į kepimo skardą su tešla.
-
13. Paskleiskite trupinius ant įdaro.
-
Reklama
-
14. Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių temperatūroje 40–50 minučių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Atvėsinkite pyragą formoje ir patiekite.
-
15. Braškių ir rabarbarų pyragas yra paruoštas.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama