Troškinti jautienos skruostai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
5 val. 30 min.
Apie receptą
Troškinti jautienos skruostai – nuostabus patiekalas, kurį labai rekomenduoju pasigaminti. Jie tiesiog tirpsta burnoje, o daržovių ir raudonojo vyno padažas atskleidžia visą skonių gamą. Troškinti jautienos skruostai yra neįtikėtinai švelnūs, vynas ir daržovės virsta nuostabiu padažu. Todėl su jais galite patiekti bet kokį garnyrą. Jei norite, gamindami įberkite mėgstamų prieskonių ar žolelių, tačiau neužgoškite mėsos ir vyno aromato, o tik šiek tiek jį papildykite.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena800 gramų (skruostai)
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt (raudonas)
-
Salierai2 Riekelės (lapkotis)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Miltai100 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Raudonas vynas200 mililitrų (pusiau saldus)
-
Vanduo200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nulupkite daržoves ir žoleles.
-
2. Jautienos skruostus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite porcijomis. Skruostus pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę prie skruostų suberkite susmulkintus svogūnus, morkas salierą. Viską maišydami pakepinkite 5 minutes.
-
4. Į keptuvę supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite dar minutę.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite vandenį, uždenkite dangčiu ir užvirinkite, nukelkite nuo ugnies.
-
6. Mėsą su padažu ir daržovėmis perkelkite į kepimo indą, uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite jautienos skruostus 160 laipsnių temperatūroje 4 valandas. Stebėkite, kad skystis neužvirtų ir, jei reikia, įpilkite vandens.
-
Reklama
-
7. Po kurio laiko išimkite skardą iš orkaitės, nuimkite foliją, suberkite susmulkintą česnaką ir troškinkite skruostus dar 30-50 minučių iki norimos 140 laipsnių temperatūros padažo konsistencijos.
-
8. Troškinti jautienos skruostai yra paruošti! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama