Trinta sriuba Gazpacho
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Viso aromato ir skonio žodžiais nenusakoma, sriubą tereikia paragauti, ji idealiai tinka karštoms vasaros dienoms. Sriubą reikia patiekti atvėsintą, ją galima ruošti tiek iš šviežių daržovių, tiek iš keptų. Dalį daržovių siūlau apkepti, dalį palikti šviežių – išeis tiesiog nuostabu. Prie sriubos būtinai patiekite naminius skrebučius. Įsidėmėkite ir gaminkite, nes karštą dieną tai puikus pasirinkimas lengviems pietums.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai250 gramų
-
Saldžiosios paprikos200 gramų
-
Svogūnai80 gramų
-
Agurkai100 gramų
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Citrinų sultys2 šaukštai
-
Česnakai1 skiltelė
-
Batonas50 gramų
-
Žalumynai15 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Papriką nulupkite ir supjaustykite pagal pageidavimą, pusę pomidorų supjaustykite griežinėliais, svogūną supjaustykite griežinėliais. Daržoves perkelkite į formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
-
Reklama
-
3. Likusius pomidorus supjaustykite griežinėliais, agurkus nuplaukite ir supjaustykite kaip norite.
-
4. Šviežias ir skrudintas daržoves sudėkite į trintuvo dubenį.
-
Reklama
-
5. Tada į daržoves įdėkite česnako skiltelę ir įspauskite citrinos sulčių.
-
6. Visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės, įberkite druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
7. Čia pridėkite smulkiai pjaustytų žalumynų ir vėl sutrinkite.
-
8. Gautą masę pertrinkite per smulkiausią sietelį.
-
Reklama
-
9. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakoreguokite skonį, kaip norite.
-
10. Batoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite keptuvėje. Patiekite skrebučius su sriuba. Prieš patiekdami sriubą gerai atvėsinkite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama