Traškus lavašas su pupelių užtepėle

Traškus lavašas su pupelių užtepėle

5 (1 įvertinimai)

8-9 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Traškus lavašas su pupelių užtepėle – labai lengvai paruošiamas, sotus ir skanus užkandis. Labai mėgstu įvairius naminius užkandžius ir užtepėles, o traškus lavašas su pupelių užtepėle yra vienas iš tų užkandžių. Tiesą sakant, paruošimas yra elementarus, tačiau jis labai skanus ir maistingas. Sutikite, užkandžiui geriau patiekti naminį traškų lavašą su nei traškučius su nuodingu padažu... Puikus dalykas, kaip man. Verta tam skirti 15-20 minučių savo laiko.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lavašas (pita)
    6~8 vnt Alyvuogių aliejus
  • Raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Konservuotos pupelės
    450 gramų
  • Šviežios kapotos petražolės
    1/4 puodelio
  • Citrinų sultys
    2 šaukštai
  • Česnakai
    1 skiltelė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia kiekvieną lavašą (arba pitą, kaip mano atveju) šepetėliu aptepkite alyvuogių aliejumi. Tai daroma tam, kad kepant lavašas tapt...
    1. Pirmiausia kiekvieną lavašą (arba pitą, kaip mano atveju) šepetėliu aptepkite alyvuogių aliejumi. Tai daroma tam, kad kepant lavašas taptų traškus.
  • Tada kiekvieną lavašą supjaustome į 8 dalis.
    2. Tada kiekvieną lavašą supjaustome į 8 dalis.
  • Reklama
  • Lavašą pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (galite tiesiog patepti aliejumi, kad nep...
    3. Lavašą pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (galite tiesiog patepti aliejumi, kad nepridegtų). Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 205 laipsnių. Kepkite 5 minutes, tada kiekvieną gabalėlį apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
  • Į maišytuvo dubenį sudėkite pupeles (be skysčio), šviežias petražoles, česnaką, druską, pipirus ir citrinos sultis. Lengvai sumalkite, be...
    4. Į maišytuvo dubenį sudėkite pupeles (be skysčio), šviežias petražoles, česnaką, druską, pipirus ir citrinos sultis. Lengvai sumalkite, bet ne iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Tada, toliau maldami lėtu greičiu, į mišinį įpilame alyvuogių aliejaus. Palaipsniui masė turi tapti vientisa ir vienalytė.
    5. Tada, toliau maldami lėtu greičiu, į mišinį įpilame alyvuogių aliejaus. Palaipsniui masė turi tapti vientisa ir vienalytė.
  • Sutrinkite, kol mišinys savo konsistencija primins tirštą grietinę.
    6. Sutrinkite, kol mišinys savo konsistencija primins tirštą grietinę.
  • Reklama
  • Iškepusius lavašo traškučius atvėsinkite.
    7. Iškepusius lavašo traškučius atvėsinkite.
  • Perkelkite pupelių pastą iš maišytuvo dubens į lėkštę.
    8. Perkelkite pupelių pastą iš maišytuvo dubens į lėkštę.
  • Reklama
  • Užtepėlę patiekite su traškaus lavašo gabalėliais. Skanaus!
    9. Užtepėlę patiekite su traškaus lavašo gabalėliais. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai