Trapus pyragas su varške ir braškių uogiene
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Šis pyragas puikiai papildys bet koką arbatą. Trapios tešlos pyragas, trupininis pagrindas, storas braškių uogienės sluoksnis ir varškės įdaras – jis tiesiog neįtikėtinai skanus! Šiam ingredientų kiekiui naudojau 20 cm skersmens kepimo formą. Braškių uogienė turi būti tiršta, o varškę rinkitės riebią.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai300 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Cukrus40 gramų
-
Varškė200 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt (varškės įdarui)
-
Cukrus40 gramų (varškės įdarui)
-
Braškių uogienė200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Ištirpinkite sviestą puode ant silpnos ugnies dubenyje, tada suberkite 40 gramų cukraus. Viską gerai išmaišykite šluotele. -
Reklama
-
3. Įmuškite kiaušinį. Viską išplakite šluotele. -
4. Visus miltus persijokite su kepimo milteliais. -
Reklama
-
5. Minkykite minkštą, elastingą, nelimpančią tešlą. Jei reikia, po truputį įberkite miltų, kad pasiektumėte norimą tešlos tekstūrą. Padalinkite tešlą į 1/2 ir 2/3 dalis. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir užšaldykite 20 minučių. -
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į paruoštos skardos dugną sudėkite didžiąją dalį tešlos ir suformuokite pyrago pagrindą su maždaug 4 cm aukščio krašteliu. -
Reklama
-
7. Ant tešlos pagrindo dugno užtepkite braškių uogienės ir šaukštu tolygiai paskirstykite. -
8. Paruoškite varškės įdarą. Sudėkite varškę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir įberkite 40 gramų cukraus. -
Reklama
-
9. Naudodami blenderį, sutrinkite šiuos ingredientus iki vientisos masės. -
10. Varškės įdarą sluoksniu paskleiskite ant uogienės sluoksnio. -
Reklama
-
11. Išimkite mažesnę tešlos dalį iš šaldiklio ir sutarkuokite ją stambia tarka. -
12. Tešlos drožles tolygiai paskleiskite ant varškės įdaro. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes. -
13. Paruoštą pyragą visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite porcijomis. -
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















